Next stop Hallsberg station!
Och anledningarna kunde vara tre:
1) Wienerkonditoriet
2) Carl Larssons giftastid
3) The Gathering. Vilket du än väljer, väljer Scratch THE GATHERING. Ett lovande band med rötter i skateboardbrädor och punkrock.
Nästa, Hallsberg!

Det är få saker man kan säga med så stor säkerhet som att “alla någon gång kommer till Hallsberg”. Det är ett faktum som inte går att bestrida, såvida inte hela Sveriges befolkning över en natt slutar åka tåg.
Mittemot Hallsbergs järnvägsstation, som ligger i utkanten av den väldiga bangården, ligger “Wienerkonditoriet”. Ett litet väl inrökt fik, där jukeboxen spelar Madonna och kaffet smakar äkta (tro mig, jag har faktiskt varit där). Detta ställe är det ena jag har gemensamt med The Gathering.
Det andra är den kassett de skickat som innehåller större och starkare rock än jag ens i min vildaste fantasi skulle trott kunde födas i det lilla sovande Hallsberg.
Bandets kärna strålade samman 1981 med “punk och skateboard som gemensamt intresse”.
Men det är länge sedan nu. Punken är lämnad och skateboardkunskaperna är glömda. Idag nämns band som Smiths, Killing Joke och Hunters & Collectors som gemensamma musikaliska influenser. Inget ovanligt svar från många svenska unga band. Men till skillnad från alltför många andra har The Gathering något “eget”, vid sidan av influenserna.
Det är fler som har visat intresse och uppskattning för Hallsbergs-bandet, får jag veta när jag pratar med trummisen Anders Drakenberg. I somras blev de presenterade i radioprogrammet “Cult” och i dagarna skivdebuterar de på en samlingsplatta, på det engelska bolaget Dead Mans Curve, drivet av Sounds-journalisten Dave Henderson.
Live då?
— Vi var förband till Disneyland After Dark pa Rockmagasinet i Örebro i somras. Annars är det väl lite tunnsått på den fronten…
Medlemmarna i The Gathering är i tjugoårsåldern och alla jobbar eller pluggar, några utanför Hallsberg. Av dem som jobbar är det dock ingen som arbetar inom SJ, påstår Anders.
Fan tro’t.
Du når The Gathering på telefon 0582/15676.