SUGGESION har en sångare som för mina tankar till en manisk Tom Holmlund (Memento Mori) live. Här finns nästan samma teatraliska intensitet. Detsamma gäller musiken som drar åt “82-83-års svenska skola”, med just Memento Mori och t ex Brända Barn. Det här kan växa.
C/o Persson, Pennygången 98, 414 82 Göteborg.

SPIEGEL är ett stockholmsband som gör rock i samma anda som KSMB på ‘Rika barn leka bäst’ och tidiga Strindbergs. Tyvärr har jag lite svårt att höra de svenska texterna, men det jag hör låter som sprunget ur det Stockholm som bandet kommer ifrån. Trevligt i mina öron.
C/o Carneheim, Skånegatan 113, 116 37 Stockholm.

CRASH! BOOM! BANG! är kanske inte direkt någon rockexplosion av stora mått. Men väl ett umeåband som kombinerar Sisters Of Mercy med popgitarrer på ett begåvat och lockande sätt. Kassetten är bandets bidrag till “Rock SM” och innehåller följaktligen en cover på The Archies hopplösa “Sugar” (det ingår i tävlingsreglerna), men de gör den på ett mycket trevligt sätt. Allvarligt talat: jag trodde inte att någon kunde lyckas med det.
C/o Bäckman, Ö Kyrkogatan 6, 902 45 Umeå.

WEST EUROPEAN POLITICS försöker trampa på samma mörka gator där exempelvis Bauhaus rörde sig i sina “tyngsta” stunder. Tyvärr snubblar skellefteåbandet på dålig sång och pretentiösa nonsenstexter.
C/o Wallström, Basvägen 38, 931 46 Skellefteå.