Så har ännu ett svenskt band hittat nyckeln till popvärlden. Det är stockholmska 1-2-3 som kontrakterats av Virgin Records Londonkontor.
I april kommer första vinyl-resultatet. Det blir en singel, tänkt att följas av ytterligare en sjutummare i september och — som kronan på verket — en LP senare i höst.
— Vi har visserligen inte skrivit under kontraktet, men bollen är helt hos oss. Och Virgin söker redan en producent, så finns det någon tvekan räcker väl det tecknet? kommenterar gruppens Billy Bolero.
Bolero var tidigare ansvarig för skivbolaget Papa Records. Ett projekt som han nu lämnat, för att koncentrera sig på 1-2-3:s lansering. Erfarenheterna från bl a Papa har gjort att 1-2-3 inte gått i den fälla som många nya band gör: att ta emot stora förskott som sedan betraktas som skulder av skivbolagen.
— Vi har krävt att pengarna ska vara öronmärkta. Det viktigaste för oss är att få en bra producent och en bra studio. Man tjänar ändå inga pengar förrän man säljer skivor, fortsätter Bolero.
Just nu ryktas det om ett flertal olika producenter för 1-2-3. Bl a de som varit ansvariga för de senaste produktionerna med The The, Swing Out Sister och Hipsway.
28 mars finns chansen att se 1-2-3 på scen. Platsen är Ritz i Stockholm.