Med sina 198 centimeter över asfalten är Clas Rosenberg smått imponerande. Om än mer imponerande blir han då han nämner influenser:
— Flamenco och James Brown.
Sedan en vecka tillbaka finns ‘Tatuerade bilder’ ute i handeln. För andra gången uppträder Clas Rosenberg under namnet Zal C Riders. Men den här gången är det inte ett renodlat soloprojekt:
— På sätt och vis är det väl det. Men jag är beroende av ett fungerande band och att få spela ute. Så det är inga kompmusiker som lirar på plattan.
I bandet ingår Ulf Sandqvist — trummor (f d Diestinct, Richard Lloyd), Anders Engström — bas (f d Gang Bang, Cotton Club) och Hans Granquist — gitarr.
Varför distribueras en skånsk rockare genom Mariann?
— Det är det gamla klassiska, det gäller att få ut plattan. Vi ligger på ett litet bolag (Box) och har inte råd med en “smal” distributör.
— Om inte annat finns den i reabackarna på alla bensinstationer ett tag framöver, replikerar Rosenbergs medproducent och trummis Ulf Sandqvist.
Någon gång efter det att nyårsskumpan smällt ska Zal C Riders försöka ge sig ut för att spela. Men först och främst måste Sandquists trummor “hitta” hem från USA — där står de nämligen kvar efter turnén med Richard Lloyd:
— Jag har skickat telex…
Men redan idag kan du gå in till din lokale bensinhandlare och beställa en 198:a Skåne…