Se upp! Se upp. SE UPP! Per Cussion har tagit på sig BLICKEN! Då bör alla ynkryggar vika hädan! Fråga rytmfiender från Lagos till Laholm. Dom vet!
Pers nya LP ‘Everybody’s Talking’ fortsätter där hans två tidigare slutade. I en bångstyrig kollision mellan världens alla rytmer.
“Problemet är att de utländska bolag som jag jobbar med gärna vill placera mig som någon slags ställföreträdande hip-hopare. Helst vill dom att jag ska täcka skivomslagen med graffiti, Adidas-reklam och fejkade storstadssilhuetter!” Per Cussion är inte någon electrofunkare. Lika lite som han var rasta när han var medlem i Dag Vag. Per Cussion älskar “fusioner”. Punkt slut. Och då handlar det inte om “fusion” modell 1973 med oändliga långskäggiga bassolon. Utan “fusion 87”. Mellan Trouble Funk och Laurie Anderson. Mellan PIL och Philip Glass. “Jag har mycket mer gemensamt med George Clinton (funkkung modell “hip” — red.) än med Run DMC”, fortsätter Per. Som på ‘Everybody’s Talking’ har “namnkunnigt sällskap” i form av Joakim Thåström, Christian Falk, Peps Persson, Totta Näslund, Annika Boller och ett flertal “tunga jazzkillar”. Och visst är titeln hämtad från filmklassikern “Midnight Cowboy”!
“Det är en av mina favoritlåtar genom tiderna. Även skivomslaget är inspirerat av stämningen i den filmen”, slutar Per. Som nu är något positivare i blicken. Men se upp, stubinen är kort! Och Per Cussion slår hårt och ofta!