Fler band än någonsin söker sig utanför Sveriges gränser. Hårdrock och garagerock har länge intresserad utlandet. Nu öppnar sig fältet även för andra. SLITZ synar den svenska rockexporten och det händer spännande saker i höst för många grupper.

JANNE SCHAFFERs LP ‘Traffic’ — som kom ut för drygt ett år sedan i Sverige — har fått lysande recensioner i amerikansk musikpress, bland annat Guitar Player. Dessutom visas videon “Flight 05” på MTV samt i andra kanaler.
Janne Schaffer var nyligen i Schweiz och spelade med harpisten Andreas Vollenweider.

LÄDERNUNNAN åker ut på en stor Europa-turné i höst. Tio spelningar i Västtyskland i oktober, åtta spelningar i Holland och Belgien, fyra i England och en konsert i Paris. Nunnans TV-framträdande i Eurotube blev väl inte den succé som de hoppats, men de har ändå fått mycket engelsk press för att de stal rekvisita från TV-showen.

COMMANDO har varit i Västtyskland i sommar för TV- och radiojobb. Fjolårs-LPn ‘Time Beats’ har fått bra recensioner i den tyska pressen och den finns ute på ett tyskt skivbolag i nytt omslag. Nya LPn som kommer i september görs i både en svensk och en engelsk version.

WAYWARD SOULS nya LP ‘Songs Of Rain And Trains’ kommer i augusti-september och den kommer också att ges ut i Västtyskland plus en del andra länder på kontinenten. Tyska SPV ger också ut Wilmer X vars nya LP kommer ut den 29 september.

TRANCE DANCE har just släppt singeln och videon “Do The Dance” i England. Gruppen skall även över och spela och CBS i London gör en av sina största klubbsatsningar någonsin för att få ut svenskarna i det just nu imagefixerade England. Skall Trance Dance slå sig in bland Sigue Sigue Sputnik, Dr And The Medics, Zodiac Mindwarp, Fuzzbox och allt vad dom heter?

THIRTEEN MOONS har fått mycket uppmärksamhet i engelsk musikpress, bland annat en femstjärnig recension i Sounds för LPn ‘Little Dreaming Boy’. I slutet av september turnerar Thirteen Moons i England med Billy Bragg. En spännande kombination.