Rock är myter.
Se bara på Adolphson Falk. Du trodde gruppen bestod av två personer. Myter. Dom är fyra. Adolphson Falk, är inte det dom där tråkiga typerna som ser ut som om dom jobbar på drätselkammaren i Örebro? Bara myter och image. Mina damer och herrar, får vi be om största möjliga tystnad. SLITZ presenterar för första gången i norra Europa Adolphson Falk som de verkligen ser ut!

När bildades gruppen?
— I sitt nuvarande skick 1981, men Tomas och jag träffades i lumpen 1968 och började spela och skriva låtar ihop.
Första framträdandet?
— Det var 1969 i Eksjö som vi hade spelning på Oakklubb och på Östra Smålands polisdistrikts årsmöte.
Är du science-fiction-freak?
— Inte alls. Men det riktiga universum är jag intresserad av och vill gärna titta på Saturnus.
Hör familjeliv och rock ihop? Bandet har ju åtta barn sammanlagt.
— Rockstjärnor måste ju också få ha familj. John Cougar Mellencamp har sagt att han sätter familjen och vännerna först. Vi ställer också upp 100 procent för våra familjer. Skulle jag tvingas välja mellan rock och familj väljer jag alltid familjen.
Vilken var den senaste konsert du såg?
— Ulf Lundell på Isstadion i fjol höst.
Gillar du att Metropol i radio backar upp er så hämningslöst?
— Mycket av vår framgång bygger ju på vår enorma respons på radion. Först Eldorado och sedan Metropol.
Varför turnerar ni nästan aldrig?
— Vi har gjort en turné som var som en singbackshow. Åkte runt på diskoteken och hade en snygg ljusshow. Men sedan vill Tomas och jag behålla våra arbeten, civilingenjör och arkitekt.
Har du varit i slagsmål någon gång?
— Jag har aldrig slagit någon. Kom inte i slagsmål ens på skolgården. Har ingen killer-instinkt alls. Är nog en av de minst slagsmålbenägna du kan hitta.
Röstar ni på Trackslistan själva?
— Aldrig. Inte ens när jag var ung röstade jag på några listor.
Vad tycker du om syntpop?
— Är inte så förtjust i det. Gillar inte Depeche Mode eller Human League. Gillar bra låtar och sånger. Vi vill jobba med Greg Fitzpatrick (som spelar all klaviatur på AF:s skivor) för att han är en spännande musiker och person. Hade Greg varit en synt-Nisse hade det aldrig fungerat. Däremot gillar jag synten som instrument med alla dess möjligheter.
Favoritfilm?
— “Blow up” av Antonioni var min första favoritfilm. Den italienska “Medborgaren höjd över alla misstankar” är också en favorit. “Jules och Jim” skulle jag också ta med till en öde ö och så gillar jag Formans alla filmer.
Vad röstar du på?
— Sossarna. Att vara extrem har aldrig varit min starka sida. Sympatiserar med vänsteridéer men vill inte ha en vänsterregim. Moderaterna är för egoistiska.
Är du en spelare?
— Nej. Men jag lirade på Lotto när det var två miljoner i potten. Tror inte på lotteri. Chansen att vi får en internationell hit är större. Då jobbar jag hellre för det. Har det som insats.
Vad är det för skillnad på rock och pop?
— Alla starka rockgrejer är kopplade till en viss person. Rock kräver helt enkelt starkare personligheter. Rock måste man leva med. Rock är ett uttryck. Pop däremot kan man sitta hemma och snickra med. Pop är helt enkelt en bra melodi. Sen finns det naturligtvis gränsfall. John Lennon var en stor rockartist, men han gjorde lite pop ibland. Ulf Lundell är rock. Paul McCartney är en heltypisk popfigur. Stevie Wonder är pop. Vi är helt uppväxta med Beatles och Simon & Garfunkel. Jag kan inte skriva rock. Vi är pop. Rock är nära jazzen också. För formen är enkel men uttrycket och tolkningen är viktig. Man måste hålla isär dom här begreppen tycker jag. Det är synd för rockens del när dom blandas ihop, för rock det är en kulturform.