Lingua

Lingua

Medlemmar:
Thomas Henriksson – sång
Misha Sedini – gitarr
Anders Carlström – bas
Patrik Juutilainen – trummor
Erik Svallingson – percussion

Kort historia:
Efter att ha tröttnat på att spela i olika metalprojekt bildade Misha, Patrik och Thomas Lingua år 2000. Sättningen kompletterades något år senare, och efter att i början ha vadat i postgrunge-träsket lyckades man skapa ett eget sound, melankoliskt, melodiskt och lite flummigt.

Aktuella med:
En femspårsdemo släpptes nu i augusti, liksom en ny version av bandets hemsida. En ny EP ska börja spelas in i oktober, och däremellan skrivs nya låtar i replokalen. Dessutom kommer Lingua att spela in material med ett sidoprojekt i september.

Lingua säger:
Lingua är vår lekplats. Musiken är det enda viktiga, den måste tilltala oss. Låtar stryks från vår repertoar när de inte är roliga att spela längre. Vi är en rörelse som aldrig stannar, i en ständig jakt på musikaliska rus. Vår musik idag bygger både stora och små landskap, starka melodier och de mest monotona riff. Alla idéer utforskas till det yttersta om så bara för att hamna på hyllan. Finslipning och självkritik är nyckelord. Vi är dock bara pretentiösa inom musiken, i vardagslivet är vi som vilka slappa idioter som helst.

Slavestate säger:
Lingua använder lika delar mangel och melodi, monotoni och variation, för att skapa storslagen hård rock som bara är deras egen. Fans av A Perfect Circle, Koma och Cult Of Luna kommer säkerligen att kunna svepas in i deras pulserande ljudlandskap. Det är bara att trycka på Repeat.
www.versionstudio.com/lingua

Skinwash Inc.

Skinwash Inc.

Medlemmar:
Ozcar Semmikanli – sång/skrik, gitarr, bas, programmering, texter, inspelning och producering

Kort historia:
Skinwash Inc. startades 1998. Musiken har varierat genom åren och likaså medlemmarna. 2002 började Ozcar köra solo och skapade det nuvarande soundet.

Aktuella med:
Efter datorproblem, inspirationsbrist och sjukdom har Skinwash Inc. kommit på fötterna igen, och inspelningarna av kommande demon, “The Structure Of Chaos”, är återupptagna. Efter sommaren är tanken att Skinwash Inc. ska spela live, och inför det ska medlemmar rekryteras till live-sättningen.

Skinwash Inc. säger:
Skinwash Inc. är ett uttryck, eller snarare utbrott. Det är mitt sätt att handskas med all skit i livet, att få utlopp för bisarra fantasier och känslor. Musiken bygger på två element; aggression och depression, vilka går hand i hand egentligen. Det handlar om kontrasten, att visa det vackra i det äckliga, finna ordning och mönster i kaos. Det finns ingen bestämd genre som Skinwash kan sägas tillhöra, folk har sagt allt från chaos metal till hardcore, mitt mål var heller aldrig att hamna i något fack. Som sagt, Skinwash är ett uttryck, och jag har mycket att uttrycka.

Slavestate säger:
Med musikaliska själsfränder i Ministry och tidiga Misery Loves Co. bjuder Skinwash Inc. på en riktig mangelfest. Om herr Semmikanli kan sätta ihop ett ordentligt liveband kommer den hår musikaliska stenkrossen att pulverisera allt och alla vid sina liveframträdanden.
www.skinwash.tk

Ape

Ape

Medlemmar:
Daniel – sång
Peter – gitarr
Oscar – bas
Bobby – trummor
Pjorra – DJ & Fx

Kort historia:
Ape startades 1998 ur spillrorna av två thrash-band från norra Stockholm. Det tog några år innan de gick in i studion för att spela in sin första demo, vilken dock spreds snabbt i Stockholms undergroundkretsar, men det dröjde ända till 2002 innan bandet kom i kontakt med Led Recordings och en skiva började spelas in.

Aktuella med:
Ape har precis släppt sin självbetitlade debut-EP på Led Recordings, och videon till öppningsspåret “Headrush” har rullat lite sporadiskt på ZTV. En mängd låtar till den kommande fullängdaren ligger och väntar på mixning. Bandet medverkar även på “Monster Jam”, en samlingsplatta med bland andra storheter som Led Zeppelin, Black Sabbath och Monster Magnet. Antalet liveframträdanden har på grund av tiden i studio inte blivit så många på sista tiden.

Ape säger:
Det finns inga begränsningar för hur hårt ett riff kan vara eller hur skön en melodi kan bli så länge låten uttrycker vad vi vill säga. Vi lever för låtarna och processen att leverera till alla som kan tänkas uppskatta dessa. Efter en lång och stökig inspelningsperiod är vi klara i studion och sjukt sugna på att köra live igen.

Slavestate säger:
Tycker ni att Deftones borde ta sig i kragen? Tycker ni att det behövs mer hardcore i den hårda, melodiska rocken? Då ska ni lyssna på storstadsdjungeltrummans uppmaning och skaka loss med Ape.
www.apeclan.net

Fingerspitzengefühl

Fingerspitzengefühl

Medlemmar:
J Skarin – bas och sång
Mikael van Tuominen – gitarr
Tomas Bergstrand – gitarr
Anders Bartonek – trummor

Kort historia:
Fingerspitzengefühl började som ett mindre seriöst projekt, men har under de senaste 3 åren kommit att bli huvudband för samtliga medlemmar.

Aktuella med:
Kvartetten har spelat live en hel del runt om i Sverige den senaste tiden, och debutalbumet är nu under produktion.

Fingerspitzengefühl säger:
Brutalitet och fingertoppskänsla utesluter inte varandra, utan förstärks snarare i samspelet sinsemellan. Vi blandar möjliga och omöjliga influenser, och tar helst oprövade steg i vårt demokratiska musikbyggande. Resultatet är ambivalent; det ger inga raka svar, men låtsas heller inte vara mystiskt. Vi vässar våra instrument som knivar, men skrattar på samma gång. Inte heller skrattet utesluts av brutaliteten, fingertoppskänslan eller ett gediget innehåll.

Slavestate säger:
Med ett vansinnigt Hannibal Lector-leende på läpparna släpar Fingerspitzengefühl sjuttiotalsrocken sparkande och skrikande in på 2000-talet. Som ett Led Zeppelin på steroider skapar de ett otroligt sväng, som utmanar alla och envar att försöka lyssna och sitta still samtidigt. Fokus, energi och glimten i ögat är grunden som FSGs rykte kommer att fortsätta byggas på.
www.fsg.nu