Tredje numret av Slavestate innebär ännu en grillning. Denna gång sätter jag spettet i en förkyld Petter “Sharlee D’Angelo”, känd från Mercyful Fate, Witchery och Arch Enemy. Petter är ju en väldigt upptagen man, så lite glad över hans förkylning var jag allt. Nu va det bara att “glöda” upp spettet så att det blir riktigt, riktigt hett innan jag sticker det i mitt offer. Här ska grillas.

NAMN: Petter “Sharlee D’Angelo” Andreasson
BAND: Arch Enemy, Mercyful Fate, Witchery

Hur värdesätter du turnélivet?
— Det beror på. På ett medium ger jag det fyra av fem poäng. Själva turnélivet är ju relativt tråkigt så det gäller ju att man underhåller sig själv också.
Har du någon gång druckit mer än en liter sprit på en kväll?
— Ja. Det händer dock väldigt sällan, men det har ju hänt. När det gäller sprit är det ju faktiskt ganska enkelt ändå, det går ju att dra i sig. Det otäcka är väl att det bara “smäller” till med sprit, men absolut har det hänt. Föresten, har inte alla druckit mer än en Liter sprit någon gång?
Har du någon gång druckit mer än ett lock öl (24 stycken) på en kväll?
— På en lång kväll har jag gjort det. Eller lång kväll, jag menar att ibland börjar festandet redan vid 12-13 på dagen och då går det Lätt att dra i sig ett lock. Öl tar ju Längre tid och är ju inte lika farligt som sprit, man blir ju inte Lika full. Inte på samma sett i alla fall.
Har du använt droger?
— Måste du veta det?
Klart att jag måste!
— Ja, det har jag väl gjort då. Men varför inte, det är kul. Alkohol är ju också en drog.
Har du några dåliga erfarenheter av droger?
— Absolut inte. Inte det minsta dåliga, eller i och för sig, de droger som kommer i brinnande form funkar inte alls för min del.
Vad hände när du tog sådana droger?
— Jag tog de i samband med sprit och det var inte så bra kan jag säga. Jag vaknade upp och hela rummet gungade. Man mår bara inte bra av det. Det är ju inga Lugnade medel precis. Jag rekommenderar det inte.

Har du haft sex med groupies?
— Det vet man ju inte, eftersom det är svårt att dra gränsen för vad groupies är, svarar Petter med ett tvekande.
För att förtydliga det hela, så att Petter förstår vad jag menar omformulerar jag frågan.
Har du haft samlag med tjejer som enbart vill ha sex med dig på grund av att du spelar i ett band?
— Okej, jo jag har haft sex med sådana tjejer. Inte för att jag anser det vara någon form av merit, för de är inte direkt svårflirtade. Men visst har det hänt.
Har du haft sex med någon kändis?
— Vart drar du gränsen för vad en kändis är? Eller jo, jo det har jag. Vilka privata frågor du ställer.
Vilken eller vilka kändisar har du haft sex med då?
— Patrik Jensen, nej faktiskt inte. Jag skulle kunna säga vem det var, men det finns ju en part till som man bör ta hänsyn till.
Okej, men inom vilken bransch har den här personen jobbat inom då?
— En inom TV, sedan även inom film. Jag hade ett förhållande med henne inom TV.
Nyfiken som jag är pressar jag honom och jag får namnen på de personer han varit med, lovar dock att inte skriva om det. Det jag kan avslöja för er är att det var ingen svensk kändis.

Av de fem senaste skivorna ni spisade i turnébussen, hur många av dem var metal relaterade?
— Det var ju så länge sen vi var i en turnébuss. Hmm, det var ju ett tag sen. Men det var nog hela klabbet, metal hela tiden.
Brukar du kolla på de andra banden ni spelar med?
— Ja, oftast i alla fall. Om de är bra förstås. Man har ju inte så mycket anat att göra när man är ute och spelar. Man dricker sprit, pratar med folk och är social.
Hur många medlemmar i ditt band har du slagit på käften?
— Ingen.
Har du någon gång hotat med att hoppa av under turnén?
— Nej.
Vilket är det största rocksvin du stött på?
— Hmm, fan. Rocksvin, det beror på om du menar i negativ eller positiv bemärkelse. Det finns ju faktiskt rocksvin i positiv bemärkelse också. Hm jag vet faktiskt inte, det va svårt. Sångaren i Nevermore kanske. Den frågan var verkligen svår, för jag har ingen som jag kommer på så där på rak arm. Tyvärr.

Tjejer, killar, hetero, homo- eller bisexuell. Vad tycker Petter om dessa olika läggningar, föredrar han vissa eller spelar det ingen roll? Frågorna blir nu väldigt intima och annorlunda, baserade på lite lösa rykten. Känner du attraktion till killar (frågan rent ut sagt… är du homosexuell?)
— Nej oftast inte, inte vad jag vet i alla fall eller har märkt.
Ser du dig själv som feminin?
— Nej men min pojkvän tycker jag är feminin. Jag ändrar det svaret, det gör jag inte. Det här med homosexuell, det är ju ett bra koncept, men sedan är det ju det där med ja, du vet, svarar Petter skrattande.

Nu när jag slutligen måste sammanfatta intervjun, och verkligen fundera på hur jag tycker Petter är, så blir svaret givet. Han är en oerhört lugn, sansad och djup person. Han vill gärna förstöra mina frågor med en djupare aspekt på dem och han har nog, vad han själv anser väldigt mycket humor i sina svar. Jag fattade nästan inga av hans skämt, men inte var jag ledsen för det. Mina tankar gick mer åt hållet att han lät så annorlunda. Man hade förväntningar på att han skulle låta stor och manlig, precis som han ser ut. Men istället låter han väldigt feminin. Jag har ju pratat med Petter några gånger tidigare, och jag har alltid reagerat på samma sak.
Petter är ju en man med många “järn” i elden. Förutom Mercyful Fate, Witchery och Arch Enemy så har han även varit involverad i bland annat Dismember. Många har kallat honom för ett musikaliskt geni. Jag sade det till honom, och då lät han verkligen förvånad. “Vem har sagt det”, var det första han frågade, och inte är väl jag så musikalisk. Han själv menar, att det är väl bara att spela. Har man intresset så behöver man inte vara så genialisk, och visst ligger det mycket i det. Hur som helst, ärlig var han och det var inte speciellt svårt att få ur honom saker. Det var ju ingen större utmaning att grilla Petter med tanke på att han va så lättpratad, men han var absolut den mest intressanta att grilla hitintills. Lite mer scoop hade dock inte skadat.