GODZILLA #1

Detta fanzinet kom någon dag innan jag skulle lämna Slambang till tryck. Men det är bara 40 A5-sidor så jag hann läsa igenom zinet ganska fort. Jag har en försmak för rak och ren layout men de som gör Godzilla har valt en något rörigare layout, men det finns “värre” och det hela är ju en smaksak. Det är väldigt positivt att det börjar dyka upp fler fanzines som skriver om trall igen. Det verkar som om de flesta av intervjuerna är gjorda live och det dessutom är de väldigt färska och det är bra. De flesta frågorna som ställs är intressanta och svaren är lagom långa. Tyvärr är en del sidor vita och det saknas en del ord/bokstäver här och där men man fattar ändå så det spelar ingen roll egentligen men lite måste jag ju få klaga… Serierna som finns på 7-sidor är grymt snyggt tecknade. Recensionerna är fuska och helt OK. Intervjuas gör Big Fish, Gympan, Fint tillsammans, Sentinel 5 & Dennis och dom blå apelsinerna som intervjuas i ett zine för första gången (Slambang hade dock med en artikel i #5) Skicka 10 spänn till Andreas Ericsson, Solgläntan, 645 91 Strängnäs, om du gillar trall.

TASKIGT DRAG #8

Detta är ett ganska lagom tjockt fanzine på 30 A4-sidor. Jimmy Blom har gett ut 7 nummer tidigare men de har jag missat. Skivrecensionerna är väldigt korta vilket är synd, men i gengäld så är plattorna ganska färska. Konsert recensionerna däremot är lagom långa och välskrivna fast en del är väldigt gamla… Det finns inte så många intervjuer men de som finns är bra (3-way cum, Äggtapes, Final Holocaust och United For Life). Däremot finns det många artiklar som handlar om veganism och alla fördelar med det. Sen finns det en sida med recept på vegetarisk mat. Jag tycker att en hel del av vegetarianernas argument är bra men alla påståenden håller inte. Visst kan man vara både köttätare och djurvän tex. Jag tycker att de militanta veganerna borde lägga sin energi på att skriva insändare, göra tidningar och sprida sin propaganda fredligt istället för att attackera folk med skinnskor och elda upp lastbilar. Jag tycker att Taskigt Drag #8 är ett bra fanzine, det är visserligen ingen proffsig layout, ganska få och inte speciellt bra foton, men intressant text (det är väl det viktigaste?) för det mesta, priset är löjligt låga 5 kr.

PIE MAG #9

Av någon anledning tycker ganska många fanzine-redaktörer att Pie Mag är Sveriges bästa fanzine. Det håller inte jag med om. Däremot så tycker jag att det är ett av dom bättre. För bara tio kronor får du över 60 A5-sidor fullproppade med recensioner och intervjuer. Eftersom det är fyra olika individer som gör Pie Mag så blir det en väldig musikalisk bredd, de skriver om allt från punk och metal till pop och industrirock. Här finns alltså lite för alla och säkert något för dig — beställ!

TEE PEE #3

Detta fanzinet har jag följt sen starten och det blir som de flesta fanzine bättre och bättre. Recensionerna är ganska korta men informativa, att jag däremot inte delar redaktionens åsikter om en hel del av plattorna är en annan sak… Fast så dålig smak har de inte för de har intervjuat Liberator, Chester Coppercot och skrivit om hjältarna Propagandhi och trall-favoriterna Crescendo. Ett minus är att priset har dubblats till tio spänn men samtidigt har zinet blivit tjockare och layouten bättre. Men jag saknar recensionen av Slambang #6… Annars är detta ett bra fanzine för dig som gillar skatepunk, hardcore och ska.

TRALL-METALL MAGAZINE #1

Christian “Rille” Bengtsson är en trogen Slambang läsare som nu har startat ett eget fanzine. Det består av 40 A5-sidor och priset är 10 kronor. Alla intervjuer intresserade mig, alltså Skum-Dum, Hans & Greta, Crescendo, Randy, S.G.B., Edge Of Sanity och Venera. Några hyfsade recensioner har han också knåpat ihop, en artikel om fanzinerecensioners vara eller icke vara och ett småtrevligt låtsnack. Detta var ett bra debut nummer av ett fanzine med en inriktning på sån musik som jag fortfarande lyssnar mycket på trots att det är “ute” (alltså trall). Om du gillar skatepunk och trall så rekommenderar jag detta zinet.