Demobandet från Uppsala, spelar fartfylld, melodisk synthpop som man inte kan stå still till, har fått bra kritik från bland annat bandet Komeda, tidningen ettnollett och P3’s demohörna.
De har vid flera tillfällen blivit jämförda med First Floor Power och visst hör man likheter, fram för allt i sångerskans sätt att sjunga. The cars, som bandet själva förkortar sitt namn, består av två tjejer och fem killar, som alla är tjugo-årsåldern.

Med tydliga gitarrer, trummor och samtidigt tydlig synth skapar de en bra helhet utan att det låter som att instrumenten försöker överrösta varandra, eller sången.

Spelningen på Ungdomens Hus den 16:e oktober inleddes med den nya låten “Let go of my hand” och följdes av ännu en ny låt “Bleeding Heals” där Axel, som spelar tamburin, sjunger med i refrängen. Därefter följde tre gamla låtar där man märker att de har utvecklats från ett “spaceigare sound” på synthen till ett mer blippigt sound som hörs i den nya låtarna. Sedan kom låten “Turn it off” från deras kommande demo.

De spelade två låtar till “Speeding car” och “Dirty hand” och avslutade sedan spelningen med “Elimination” som inleds med ett syntsolo och avslutas med ett rop, många trumslag och upprepande ackord på gitarren.

Trots en lång väntan innan de började, ett hårt golv, ett varmt element och huvudvärk blev man glad och energisk efter en bra spelning (de förtjänar verkligen allt beröm de får).

Tveka inte att köpa kommande demo och håll utkik efter “the cars that ate paris”, de kommer att bli större än så här…