Det är olles första intervju, om man inte räknar med en oseriös som en klasskompis gjorde en gång. Olle är ganska förvånad, men glad att jag ringer upp.

Hugo ball är en synthduo bestående av olle själv och tim, men de går under namnen 0 och 1 (tim=0, olle=1), förövrigt har de bara haft en spelning men känner ändå att de är omåttligt populära. När jag frågar olle varifrån namnet “hugo ball” kommer ifrån svarar han: “Jo så här, Hugo Ball var en dadaistisk poet som skrev dikter med stavelser, inte ord. Vår musik bottnar i lite samma princip. Därför valde vi namnet… Sen att det är snyggt också, det är ju bara ett plus.”

Jag har själv lyssnat på de två låtarna kom finns att hämta på deras hemsida, “pengar” och “min melon”. De är ganska tjatiga. Jag frågar 1 om det är så att de är väldigt fantasilösa. Det tycker han inte, han menar att de bara är för lata. 0 och 1 har en massa fantasi som de inte orkar använda.

Hugo balls största inspirationskälla är kraftwerk och som enda instrument använder de leksakssynthar. Baskompet på låten “pengar” har de tagit från en låt som deras kompisar har gjort som heter “kärlek till pengar”, därav namnet. “Min melon” kommer däremot från suget efter melon som 0 och 1 kände efter de spelat in låten.

Jag menar att man inte kommer så långt med två låtar, men hugo ball har faktiskt jättemånga andra låtar, i alla fall sju stycken om man inte räknar med de som bara är konstiga ljud. Från och med onsdagen den 30/10 kan du faktiskt köpa dig en egen hugo ball skiva (maila 1 så fixar han det). 1 vill också se till att ingen missar att de ska spela på öppna kanalen i höst (mer info se. tumlarmedia.tk). Jag önskar hugo ball lycka till och lägger på. Med lite mer fantasi kan de nå långt.

Mer nyfiken på hugo ball? www.listen.to/hugoball

10 snabba till olle (1) i hugo ball.

1. 60, 70 eller 80-talsmusik? 60
2. synth eller gitarr? synth
3. höger eller vänster? vänster
4. vinyl eller cd? cd
5. vinter, vår, sommar eller höst? sommar
6. kaffe eller the? kaffe
7. fram eller bak? fram
8. rik eller kär? kär
9. teve eller bok? teve
10. belle and sebastian eller the jesus and mary chain? inget alls!

mer sugen på olle? monolith@antisocial.com