En kille vi träffade uppmanade oss att gå och se hans band som skulle spela på Crossroads i Uppsala. Han beskrev bandets musik som “glittrig och krispig powerpop”, vilket däremot inte sade oss speciellt mycket, men beslöt oss ändå för att ge dem en chans. Två gamla såpaskådisar steg upp på scenen, Adam (Anton Körberg) och Patrik (Erik Rydell) från Vita lögner. Det var som att se såpan bli verklighet. För er som inte följt serien så kan vi berätta att: Anton som spelar Adam får ett trumset av sin flickvän när han fyller år och försöker förverkliga sina drömmar om att bli en rockstjärna genom att sätta upp intresseanmälan till ett band på Strandklubben. Erik spelar en nerdrogad rocksångare vid namn Patrik som åker på turné med sitt band.
I det verkliga bandet, Freudian Slip, får de två såpaskådisarna sina rollfigurer att bli verkliga. Anton spelar trummor och Erik sjunger och ser också här ut som en nerknarkad rockstar. Det vi ser ÄR Vita lögner. Musiken är ganska intetsägande och de har tyvärr inget eget sound överhuvudtaget utan låter som mycket annat (kommer däremot inte på någon bra jämförelse). Låtarna är ganska uppenbara, efter bara några sekunder skulle man kunna sjunga med i bakgrundssången, vi blir aldrig överraskande trots blandningen av lugna och snabba låtar. Efter tre låtar blev vi rastlösa och de två coverlåtarna, varav en Elvislåt, gjorde inte intrycket bättre. Hade de inte tillräckligt med egna låtar? Instrumenten de använde sig av var basic equipment. De hade två gitarrer vilket gav en lite rockig känsla som det märktes att de strävade efter. De var väldigt klämkäcka på scen, drog dåliga skämt mellan låtarna och trummisen utbrast inför varje låt “oh, min favoritlåt”. För att ge publiken känslan av att de är roliga och lättsamma sökte de ögonkontakt med varandra praktiskt taget hela tiden, så att de kunde få tillfälle att spexa och visa sina charmiga leenden. De spelade 7-8 låtar och sedan bjöd de i princip in sig själva en gång till, för att spela en sista låt.
Efter spelningen bad vi Erik att svara på några frågor som vi ställt oss under spelningen. Han tyckte det var jättekul till en början, men utbrast sedan “va taskiga ni är!” när vi påpekade att det var som om Vita lögner blev verklighet och frågade om det var han som svarat på “Adams” intresseanmälan för band. Han sa att det egentligen bara gjorde det svårare för dem att de varit med på teve, folk har så mycket fördomar. Han menade att eftersom han spelat musik längre än teater kunde han inte lägga av med musiken bara för att det är typiskt att såpaskådisar slutar som artister. Han förnekar helt vårt påstående om att bandet finns för att de ska fortsätta vara kända och få hänga på spybar. Vi kanske var orättvisa mot honom, för han svarade bra på alla frågor och vi kan ju inte säga att han inte menar allvar med att han bara vill spela musik utan baktankar.
Freudian slip består alltså av fyra killar, varav två bor i Uppsala. Medlemmarna i bandet har spelat musik i 10 år, men i olika band, Erik och Anton i varsitt, innan de lärde känna varandra genom teve och slog sig samman.
De har spelat en del under sommaren och har fler spelningar samt ett skivkontrakt på g.

…och så fick Adam sitt band till sist…