Efter en period av stiltje släpper göteborgsgruppen Viva i oktober sin tredje LP, Dreams Be Quiet! Skivan ges ut av det lilla norska bolaget Uniton.
— Vi låg ganska lågt ett tag i början av året, berättar Viva-medlemmen Ulf Zachrisson. Var nästan på väg att lägga ned. Men så kom det ett litet brev från Uniton, där de skrev att de tyckte, att vi var bland de mest spännande grupperna i Norden och att de gärna ville ge ut oss. Det är klart att det gav vind i seglen.
Den nya skivan har spelats in i f d Stranded-teknikern Mikael Fölschs nya studio vid Stigbergsliden i Göteborg. Det är också där vi träffas för att lyssna på grunderna till det som ska bli den nya Viva-skivan. Den låter inte riktigt som gamla Viva. Tidigare kunde man höra ganska tydliga Simple Minds- och Magazine-influenser, nu låter det mer som stämningsmusiken från engelska bolaget Factory (ger bl a ut New Order och Durutti Column).
— Men det är svårt att tala om influenser, säger Ulf. Redan på vår andra LP Flykten från våren -84, tyckte jag att det började låta mer som bara Viva. Men rent soundmässigt har vi arbetat annorlunda med den nya skivan. Vi har använt oss mycket av Emulatorn. Det är mycket akustiska ljud som sedan har bearbetats genom synten. Emulatorn är en helt fantastisk apparat som ger en helt annan klang och dimension åt musiken. Sen är arrangemangen något knepigare än förut. Det finns nog mer att upptäcka här om man tar sig tid att lyssna.