Lindesberg är en liten håla några mil norr om Örebro som er redaktör känner till ganska väl, mest pga att han bott där i ca 8 år. Men för att vara en sådan liten håla så har en hel del metal band varit aktiva där, och en hel del konserter har det blivit genom åren. Men å andra sidan så har det varit mycket inavel i alla band. Dock finns det endast ett band kvar numera, jag tänker på de Amerika influerade dödsarna RELENTLESS. Hittills har de hunnit med en release i demon Pestilence of the Undead, men snart är nytt material på gång att läggas in på tape.
Intervjuoffer är Matte Andersson (Gitarr, sång) och Pär Svensson (Trummor)…
991105

Hallå på er i storstaden, hur är läget? Ni längtar efter snö och kyla kan jag tänka mig?
— Hallå Bobbis, din gamla BM-smurf!!! Läget är bara bra och vi väntar med iver på snöbollskastning och mysiga hemmakvällar med en varm kopp folköl!

Eftersom ni är ett relativt nytt band och endast släppt en demo hittills, varför inte börja med att berätta litet om er själva och vad ni har för planer med RELENTLESS?
— Vi är: Matte sång/gitarr, Pär trummor och Scab gitarr, på bas har vi haft lite olika snubbar dock ingen fast medlem ännu. Vi har nu lirat musik i den häftiga skolan i snart två år. Våra planer är att helt enkelt krossa med vår obevekliga jävla dödsmetal!!!

Skulle du kunna nämna tre anledningar till varför man skall köpa eder demo utan att använda orden blodig, brutal, krossande eller manglande?
— Därför att den är så jävla mangelblodig och brutal jävla krossande för helvetes jävlar!!! Oops! Om Du inte är nöjd med svaret kan du ta del av vår dödsmetal ordlista som följer: Knulla, fan, Satan, hora, slampa, sammetslen, (söt) osv…

Så är ni helt nöjda med resultatet utav Pestilence of The Undead då? Vad skulle ni vilja andra på nu i efterhand?
— Vi är väl inte helt nöjda med inspelningen, det var vår första inspelning så allt var inte 100%-igt men vi har fått en hel del bra respons. Framför allt skulle vi ha valt en annan studio, för mixerkillen var en äcklig jävla haschrökande reggaetönt som ville lägga på en massa löjliga effekter. Ett rent under att den blev så pass bra som den blev.

Det tog en jävla tid innan ni äntligen lyckades hitta just den stil ni ville spela, även fast ni var inne på Amerika-döds redan från början… Varför tog det sådan tid att få ihop material som motsvarade era begär?
— Det var ditt fel din jävla idiot! Haha! Nej men tanken var att vi skulle spela hederlig svensk oldschool döds, men det kändes lite för milt för våran smak så vi manglade slag i saken och bestämde oss för att gå i den tuffa skolan och utbilda oss till ett hyperfett jävla dödsband för fan!

Vilka influeras ni mest av? Låt mig gissa… CANNIBAL CORPSE, NILE, METALLIGA och HANSON.
— Du har fel som attans din gamla Kosovogrek, vår största inspirationskälla är och har alltid varit det brutala grindcore bandet IN FLAMES! Andra tuffa band är ju BROKEN HOPE, MALEVOLENT CREATION, CAROLA, CHARLOTTE NILSSON och ROBYN (My truth).

Vilka/vilket band skulle ni helst vilja se er själva som förband åt på någon maffig turné?
— Utan tvekan CANNIBAL CORPSE och IRON MAIDEN och CHARLOTTE NILSSON förstås.

Tillbaka till demon… Hur har försäljningen gått, hur många ex är pressade och hur har responsen varit?
— Vi tryckte bara upp 100 ex och har sålt ca 20 stycken, resten har gått till skivbolag och zines, bl a till USA. Som vi skrev tidigare har responsen varit schysst, förutom recensionen i Metal Wire då Lindh den lille blöjmetallaren gav oss dålig kritik. Men det är lugnt, vi kan ta kritik… Jävla pissråtta!!!

Era texter hanterar ju rätt blodiga ämnen som t.ex. styckning, våldtäkt, mord, sjukdomar och likmaskar… Hur kommer det sig, ni är ju inte direkt några våldsamma pojkar… Rädda för getingar, spindlar och andra småkryp… Är det för att ni skall verka tuffare än vad ni egentligen är? Eller det kanske bara är ett intresse från er sida?
— Pär (som skriver texterna) är sjuk i huvudet och det kan ju inte vi andra ta ansvar för, sen vill vi rensa upp bland Sveriges alla jävla skitband. Vi kände att mörka skogar och jag är häftig och ond som fan inte riktigt var vår grej. Sen vet vi inte om dansbandstexter skulle passa så jävla bra till vår musik… Vaddå rädda för småkryp???!!! Insekter är som melodiska “metalband”, duger bara till att (dubbel) trampa ihjäl!

Bolag då? Stort eller litet, vilket skulle ni föredra? Båda har ju sina för och nackdelar… Ett stort bolag kanske inte bryr sig så mycket om ett nytt litet band eftersom de går runt ekonomiskt ändå, medans ett litet bolag måste pusha som fan för att överhuvudtaget få tillbaka några pengar, men de har inte heller lika stora resurser från början.
— Svår fråga som fan… Huvudsaken är att skivbolagen sköter sin del av kontraktet, sen skiter vi i ifall vi hamnar på ett litet eller stort bolag. Men det är som du säger, båda har för- och nackdelar… Framtiden får utvisa vilket sorts bolag det blir, vi kommer definitivt inte att skriva på första bästa kontrakt bara för att få släppa en skiva. Bara för att vi är ett demoband betyder inte det att vi är blåsta i huvudet… eller?

Jag gissar på att ni skulle välja den smått legendariska studion Morrisound om ni fick välja helt fritt, men frågan är ju hur den blir nu när den har nya ägare osv… Kanske finns det något annat val för er?
— Studio Fredman för helvete! HAHAHA! Skämt åsido, Sunlight skulle kunna funka, likaså Village Production (i Texas). Även Moneymaker verkar schysst, men då vill vi nog att herr Swanö rattar skiten. Annars är ju en åttakanalig porta inte helt jävla avlägset.

Vad hände egentligen med post-Sune? Lindes svar på Jabba the Hutt…
— Han ligger i Pärs garderob och knaprar ostron mest hela dagarna… På tal om post-Sune, kommer du ihåg när du såg ut som honom, din lönnfete kott-smugglare! (eller kanske inte)

Hur tycker ni att scenen ser ut idag, finns det egentligen rum för fler band? Och trenderna sedan… Vad kommer att bli inne härnäst tror ni? Kommer ni att existera om en fyra-fem år t.ex?
— Scenen ser förjävlig ut idag. En massa jävla trendband förstör ju hela jävla undergroundkonceptet, men förhoppningsvis lyssnar fler på oss och då fattar de vad det egentligen handlar om. RELENTLESS kommer alltid att finnas för att mangla sönder allt och alla!

Några trevliga/otrevliga minnen ifrån Wacken då? Vilket band var sämst/bäst och vem av er var fullast, vem åt flest pizza slices och hur många skivor följde med hem i bagaget?
— Wacken… MetalMecka för Djävulen! Bara toppenminnen! CANNIBAL CORPSE rockade fet jävla appung. Troligtvis hade dessa pojkar ätit 12 kilo djungelvrål innan de gick upp på scenen. Jävligt hyperfett! Andra jävligt bra band var MERCYFUL FATE (så klart), SIX FEET UNDER, NAPALM DEATH, IMMORTAL, ROLAND GRAPOW, MEMORY GARDEN, IN FLAMES (Haha). Fulast var IOGT-NTO-Matte som inte gjorde annat än sörplade bärs. Matkungen var utan tvekan cellisten i JESTERS DOG (lokalt band) Yngwe, det lilla kakvraket! Pär och Matte “lånade” hem SIX FEET UNDER’s “Maximum Voilence”. Annars var det dött(s) på den fronten. Några tröjor blev det i alla fall typ GRAVE, IMMORTAL, MERCYFUL FATE mfl.

När ni komponerar låtar, hur går ni till väga… Är alla med och skapar eller hjälps ni bara åt att arrangera dem?
— Alla gör tuffa dödsriff, alla hjälper till med growlslingor (mest Matte) och alla arrangerar. Vi är som en enda stor dödsfamilj… eller så är vi inte det?!

Ta nu och berätta vad det är som får ni tuffa hårdrockskillar att svansa efter en dansbandssångerska vid namn Charlotte Nilsson för att tigga autografer?
— Hon är gudinna!!! Vi älskar henne över allt annat (förutom bärs). Hon var fetgrym live med WIZEX i somras. Vi stod längst fram och bangade uta’ bara Helvb’!!!
Vi kan verkligen rekommendera Lindesnäs om ni vill ut och festa på riktigt!

Några planer på att trycka merchandise ännu då, som tröjor, shorts, tändare osv? Eller vill ni vänta till ni har vuxit er lite större inom scenen?
— Vi är redan störst inom den här och alla andra scener så vi behöver inte trycka upp t ex tröjor, men vi har tänkt på att tillverka dambindor, yxor och eremitkräftskal med RELENTLESS-logon på.

Ok… beskriv det nya material litet kortfattat innan ni avslutar…
— Betydligt snabbare, fetare, fulare, tuffare, blodigare, tightare än en jävla B-kupa på en D-byst. Tjacka den totalrensande demot Experiment in Excrement illa jävla skitkvickt!!! Släpps i januari (preliminärt). Tack så jävla horvulgärt mycket för dina stinkande frågesatar! Thrash din jävla dåre!!! Vi älskar dig bobbissnutten! *suck*! Vår bästaste, bästa Pumba! BRUTALITY AT MAXIMUM LEVEL /RELENTLESS
Kolla även in vår hemsida på: www.brutaljavlafetmangel.com

Knappast den seriösaste intervjun jag har haft med i blaskan… Men kolla upp RELENTLESS om ni letar efter nya
schyssta döds band…
Dock inte på den internetadress som Matte gav er, jag tror dessvärre inte att den existerar.