TOVE NAESS, 25 år, ny LP i april, turnéstart den 19 april.
Favoritsångerska: Ingen
Bästa svenska rocksångerska: Vet ej.

Efter att Dave and The Mistakes upplöstes i början av 1982 började Tove Naess en solokarriär. På skivbolaget Polar ville dom att hon skulle sjunga på svenska. Men det blev till slut en LP på engelska hösten 1983 som Dan Sundqvist producerade. En “splittrad” platta tycker Tove idag.
— Förra våren krisade det ordentligt. Kände mig hämmad och styrd av skivbolaget fast det sedan visade sig att det inte alls var så. Det enda jag visste var att om jag överhuvudtaget skulle göra något mer i skivväg skulle det bli helt på mina villkor. Och Polar ställde upp enormt. Gav mig en budget för singel och LP och fria händer. Då släppte nojjorna.
Tove åkte över till London och spelade in en singel. Det fungerade bra och hon åkte tillbaka och gjorde en hel LP.
— Jag har aldrig varit så kreativ och aldrig så nöjd. Ofta har jag varit osäker på min kapacitet. Det är min svaghet. Plus att jag ställer så höga krav på mig själv och kreativiteten riskerar att kvävas av dom kraven.
Tove Naess har inte setts live så mycket de senaste åren. I höstas var hon med på Raj Montanas avskedsturné. Tre före detta Raj Montana-musiker finns även med på Toves platta, Pelle Alsing, Ola Johansson och Hasse Olsson.
Men det är Dave and the Mistakes-kompisen och före detta pojkvännen Claes “Munken” Munktell som hjälper Tove med arrangemang och produktion.
— Texterna är jag för första gången nöjd med. Jag har gjort dem för min egen skull. Skrivit av mig. Det kanske är för personligt, men för mig är det positivt att våga vara subjektiv.