Född i Karlstad den 5 april 1954.
Vädur.
Uppväxt i Luleå och Öjebyn utanför Piteå.
Debut-LP ‘Natt efter Natt’

Nämn några som du spelat in plattor med: Little Mike, Lustans Lakejer, Tomas Ledin, Ted Ström, Rekyl, Kornet och en del annat.
Ditt starkaste minne från scenen: Det är så mycket. Var på Malmö Stadsteater mellan 80 och 82, gjorde Animalen både där och på Oscars i Stockholm, gjorde en egen TV-show förra vintern, Kärlekssånger i vinternatten på restaurang Pelikan med bland annat Eva Remaeus, sen har jag gjort Värmlänningarna, Gateway på Folkoperan (Gateway är Roffe Börjlind, Carsten Regild, Mats Ronander, Stefan Nilsson med fleras specialprojekt), i somras var det West Side Story med parkteatern och nu är det med Björn Skifs på Hamburger Börs plus att jag jobbat med Little Mike.
Första uppträdandet: När jag var 4 år på en julfest i Jämtland, där jag trodde tomten kom ifrån, så det var speciellt. Jag sjöng “När trollmor har lagt de elva små trollen”.
Första drömjobb: Hårfrisörska
Första konsert: Någon kyrkokonsert eller körkonsert, jag kommer inte ihåg att jag såg nån rock, det kom inte så många rockband så långt norrut.
Favoritartist: Det finns säkert 500 svarta sångerskor som har underbara röster. Det går inte att nämna en. Tina Turner, Donna Summer, Brenda Russel, Chaka Kahn, Diana Ross, Patti Austin. Åh…! Ella Fitzgerald, Aretha Franklin…
Musikvideofavorit: Police “Every breath you take”.
Egna videoprojekt: Det blir video från plattan, men vi vet inte vilken eller vilka låtar exakt.
TV-favorit: John Cleese och hans “fru” i Pang i bygget.
Scenfavorit: Bette Midler. Sheila Escovedo var bra på Ritz också, kanske jag saknade lite värme men det var tajt.
Senast lästa bok: Shogun
Favoritfilm: Gökboet
Vilka tidningar läser du: DN, Expressen, Aftonbladet, skvallertidningar i den mån jag träffar på dom.
Kan man bo utanför Stockholm och leva på sin sång: Det kan man säkert. Karin Glenmark kan det. Men man skall nog vara väldigt känd. Har man mycket ströjobb som jag har är det en förutsättning att bo här. När jag bodde i Malmö hade jag inte ett TV- eller studiojobb.
Vilket är det ultimata modet: Backhoppning
Vilken är den mest överskattade idén just nu: Tron på att man blir en bättre människa av att sola och bygga upp sina muskler. Det blir bara kyliga narcissister. Jobbet måste göras inifrån.
Vad skrämmer dig mest: Planerad elakhet
Vem tycker du är fjantigast på Café Opera: Fjantigast är väl dom som klagar på att det är ett jävla pisställe och sen hänger där ändå.
Vilken person är du mest nyfiken på att träffa: Jack Nicholson.
Ditt drömkompband: Dom som gjorde plattan med mig. Henrik Jansson gitarr, Mats Ronander gitarr, Janne Schaffer gitarr, Sam Bengtsson bas, Mackan Englund bas, Björn J:son Lindh och Peter Ljung klaviatur, Åke Sundqvist och Per Lindwall trummor. Det finns inget blås på plattan men skulle jag ha det blev det givetvis Horny Horns (Nisse Landgren trombon, Johan Stengård sax, Leif Lindvall och Urban Agnas trumpet).
Behöver Sverige en ny regering: Ja, alltid.
Är alla som kommer från Norrbotten kommunister: Nä, det tror jag inte. Har alltid tyckt illa om politik, som den bedrivs. Jag kan bara ta parti för gott och ont.
Varför valde du ett dansbandsskivbolag som Frituna (dom ger bland annat ut Ingemar Nordströms Saxpartyn varje år): Det var dom som valde mig. Det är ett trivsamt skivbolag som tagit väl hand om mig och låtit mig göra det jag vill göra.
Hatobjekt: Tröttsamt att gå omkring och hata. Men det värsta jag vet är folk som går omkring och skvallrar.