Nu verkar det som skivbolaget SOS och dess delägare och vd Leif Bigert måste se sanningen i vitögat; det är slut. I november förklarades SOS i konkurs på egen begäran. Skulderna var då uppe i miljontals kronor. En av stora fordringsägarna är NCB, kompositörernas intresseorganisation.

SOS historia är fylld av skandaler och ekonomiska problem. Till sist var det ett avskytt namn i branschen, inte minst bland alla de artister som bränts på pengar. I samband med en svår ekonomisk kris som skakade SOS i våras kunde SCHLAGER (i nr 84) avslöja alla turer kring detta ständiga krisföretag.
Detta är inte Leif Bigerts första konkurs. Förra gången det begav sig var 1978. Den konkursen ledde till rättegång där Bigert friades på tre av fyra åtalspunkter. När Toniton gick i konkurs stod Bigert redo med sitt nya bolag SOS.
SOS är tre aktiebolag. Ett av dem, SOS Recording AB, begärdes alltså i konkurs tidigare i höst. Men enligt uppgift var då åtminstone två av bolagets grupper, Fake och Radio, plötsligt på ett annat bolag, nämligen SOS International AB.
Om nu Bigert och SOS danska ägare planerat att fortsätta sin verksamhet med detta aktiebolag satte Huddinge kronofogdemyndighet stopp för det. De begärde den 7/12 även detta bolag i konkurs. SOS har överklagat kronofogdemyndighetens konkursansökan. Det gäller att vinna tid.
Vad sedan det tredje aktiebolag som SOS registrerat, Special Produkts AB, ska användas till, får framtiden utvisa.