Det är få förunnat att i det lilla rock-Sverige kunna skapa sig en egen nisch. Johan Lindell är en av dom utvalda. Redan med första LPn ‘Från Andra Sidan’ placerade han sig på ett nytt och outforskat område. Hans musik har tillräckligt mycket av nytt och spännande i sig för att kännas 1980-tal. Samtidigt är den trogen sina långt gående rötter, fylld av soul och känsla.
Johan Lindells nya LP heter ‘Fågelvägen’ och stärker hans unika infallsvinkel ytterligare. Ljudet är den här gången lättare och luftigare. Musiken är kanske en aning lättillgängligare (utan att ‘Från Andra Sidan’ på något sätt var svår). Orden är fortfarande dubbelbottnade och lite lätt mystiska. Dom sätter kort sagt ordentlig fart på fantasin och föreställningarna.
Men alla dessa superlativer sägs givetvis bara för att få anledning att blåsa upp vidstående fotografi som visar Johan Lindell i hans egentliga sysselsättning, som skådespelare. Där han närmast förekommer i rollbesättningen kring Jarl Kulle i Dramatens uppsättning av Cyrano De Bergerac. Det är dit vi får gå för att se honom uppträda. För att få upp honom på en rockscen tycks vara omöjligt…