Play Music, ett av landets största rackbolag har bytt ägare. Bolaget var konkursmässigt och hade skulder till skivbolagen på över 1,5 miljoner kronor. Störste fordringsägaren Mariann i Skara har nu köpt bolaget.
Play Music har idag cirka 1400 kunder i landet och levererar skivor med bytesrätt till främst varuhus, livsmedelshallar och bensinstationer.
— Det var en fråga om överlevnad för Play Music. Skivbolagen skall vara glada att jag gick in och köpte bolaget. Själv hade jag fordringar på 600 000 kr, men vi har först börjat betala av den miljon Play var skyldig andra skivbolag, säger Bert Karlsson på Mariann.
Play Music med 35 milj kr i omsättning har de senaste åren gått med stor förlust för sina ägare. Först Beijer – Sponsor, sedan Agenta – Sponsor och en kort tid en 35-årig kvinnlig byråchef i Stockholm. Främste konkurrenten Grammorack, ägd av skivbolagens sammanslutning GLF och med en omsättning på 60 milj kr per år, har tagit marknadsandelar från Play Music för varje år.
— Hela racksystemet måste ses om. Jag måste ändra otroligt i Play Music, då bolaget var helt kört i botten. Rackförsäljningsformerna måste ses över, i framtiden får det bli fasta köp. Bytesrätten kostar alldeles för mycket idag, säger Bert Karlsson.
— Play har alldeles för stora lokaler ute i Sundbyberg och vi ser oss om efter nya lokaler i Stockholmsområdet. Vi har sagt upp en del anställda, avvecklat videoavdelningen och får efter inventering se vad som händer med bolaget, säger Bert Karlsson.