THOMAS LEDIN
Sensuella Isabella
(Polar)

BJÖRN SKIFS
Fångad i en dröm
(EMI)

NIGHTSHIFT
Back on the ground
(Mercury)

TOXIN
EP
(Rainbow)

TRUCK
Impala
(Fontana-Polygram)

STATION
Lägg av!
(EMI)

RESPECT
Lennart Hyland
(CTR)

FACTORY
Face to face
(CBS)

BRIAN CHAPMAN
I can see clearly now
(EMI)

9 singlar av folk som har det gemensamt att de är svenskar eller som Nightshift och Brian Chapman åtminstone är verksamma i Sverige. Dom har också det gemensamt att i den musikaliska värld som jag lever i så är dom samtliga helt ointressanta, helt likgiltiga.
Det kan tyckas fräckt att göra en sån här komprimerad recension av så många plattor som har så mycket svett, slit och drömmar bakom sig för de har de väl? Men ni kan väl inte begära vad som helst av mig?
Thomas Ledin sätter sig på pottkanten redan med titeln. Hur fan kan en seriöst satsande artist skriva en så sanslöst fånig text? Musikaliskt är det en variant av Thomas Ledins rockigare sida, med ABBA-inslag. Tallriksunderlägg
Skifs låt lär ni väl ha hört till leda. Jag måste erkänna att jag gillar inledningen men sen skiter det sig…
Nightshift gör balladpop som lämnar mig helt kall.
Toxin är det band av dessa som åtminstone når ett uns över min ointressemur. Lite väl snällt men ändå hygglig pop om jag vore på bättre humör. Men det är jag inte.
Både Truck och Station kan säkert nå de kommersiella framgångar som de så tydligt eftersträvar med sina “Factory-gjorde-det-först-se-vad-som-hände-med-dem”-klichéer. Får dela årets poporama-stipendium.
Tänk om man vore i Gyllene Tiders kläder (och blonderade frisyrer?) och fick åka land och rike runt och tjäna storkovan säger Respect och gör välproducerad snällpop.
Och så har vi då Factory själva tillbaka efter värnpliktsövningar och annat. Text på engelska och allt. Allt utom något intressant och roligt och eget. Alltså ungefär samma giv som sist.
Till sist Brian Chapman som väl sammanfattar ganska bra helheten av samtliga dessa skivor, alltså gör han en totalt andefattig version av Johnny Nash’s fina låt. Mycket av det här kommer att sälja bra. Jag skulle tejpa igen plånboken.