TT-Reuter tänker lägga av. Ett av Skånes nya vågade band håller på att splittras. Under maj månad gör gruppen en kortare avskedsturné. Orsaken är att trummisen Peter Strauss inte längre klarar att leva det hårda liv som TT-Reuter haft under hela sin existens.
— Peter Strauss är oersättlig, förklarar sångaren, gitarristen och låtskrivaren Henrik Venant. När han slutar är det ingen idé att TT-Reuter fortsätter.

Peter Strauss och Henrik Venant är de som byggt upp Lunda-bandet. Henrik menar att det är omöjligt att repa in en ny trummis.
— Med allt det material vi har idag, är det för svårt. När han har lärt sig alla våra gamla låtar kommer vi andra vara så trötta på dom att vi inte klarar att fortsätta spela med känsla. Vi kommer få en B-upplaga av TT-Reuter, förklarar Henrik.
Ända sedan bandet bildades för ett par år sedan har medlemmarna levt ett hundliv. Ingen arrangör betalar så bra idag att de kan leva på sin musik.
— Det har varit hårda turnéer, jobbigt att aldrig tjäna tillräckligt med pengar. Man klarar inte att leva på filmjölk och gröt hur länge som helst. Jag förstår Peter helt och hållet, säger Henrik.
För TT-Reuter kommer splittringen ganska olägligt. Äntligen har man börjat bli efterfrågade hos arrangörer runt om i landet och med en 6-7 spelningar i månaden med minimigage såg det ut som att ett någorlunda anständigt liv fanns inom räckhåll. Dessutom började publiken komma.
— Vår nya LP ligger klar för mixning och beräknas bli släppt i mars. Vi tänker då göra en kortare turné som ett avsked.
— Orsaken till att vi inte lägger av direkt är att vi har en del bokade spelningar fram till maj. Vi har lovat att göra dom och tänker hålla vårt ord.
Under avskedsturnén ska bandet spela in en del av konserterna. Materialet kommer eventuellt att hamna på en platta hos Henriks bolag Heartwork.
TT-Reuters upplösning innebär inte att Henrik tänker lägga av med musiken. Han har redan planer på att sätta ihop ett nytt gäng, kanske med någon medlem för TT.