Dag Vags Englandsturné är ingen dans på rosor. Stig Vigs mage har börjat trassla igen och att spela förband inför halvtomma klubbar är ingen avundsvärd uppgift. Men mitt i det engelska höstrusket hittar även Stickan, Zurfeboy, Tage, Berra och Beno ljuspunkter.
— Worchester var roligt. Vi fick spela tre extranummer inför en publik som bad om autografer efter spelningen, säger en annars lågmäld Stig Vig på Hogarth hotell i London.

Dag Vag har tvingats skära ner sin späckade — och illa betalda — turné. Det är Stig Vigs mage som återigen vägrar låta sig stressas i rock’n’roll tempo.
— Vi fick ställa in Bath. Vi hoppas kunna klara av åtminstone Londonspelningarna även om det inte känns något vidare just nu, meddelar Stig.
För övrigt har turnén fungerat tillfredsställande tycker Vagarna. Resorna har klaffat bra, mixern gick i och för sig sönder men det är sånt som hör till. Stig Vig:
— Trodde ingen skulle reagera alls, men det har gått över förväntan.
Det är den svenska konsertarrangören EMA-Telstar som hjälpt Dag Vag med Englandsturnén. Och det samarbetet fortsätter. Från och med 1 januari 1981 bokas Dag Vag just genom EMA. Är det som tack för hjälpen med Englandsturnén som ni går från SAM-ligan till EMA.
— Nej det är helt enkelt mest praktiskt för oss att vara där. Trycket på oss släpper. Det här steget innebär ingen kritik av SAM-ligan, vi blev för stora för dom.
Dag Vag har inget skrivet kontrakt med EMA och ej heller någon uppsägningstid. Om någon av parterna anser att samarbetet inte fungerar är det bara att bryta.
Slutligen, Stig hur går det med eventuell skivutgivning i England?
— Chiswick har visat ett visst intresse men uppriktigt sagt vet jag inte så noga hur det går. Det är Göran Andersson på Silence som kutar runt i London just nu och fixar med det, avslutar han och återvänder till snacket med Ebba Grön-polarna Fjodor och Thåström som åkt över för att backa upp äkta hälften.
Söndagen den 7 december är hela gänget tillbaka i Göteborg och sedan spelar sig Dag Vag upp genom landet för att nå Tjockhult den 14. Väl mött.