WILMER X
Wilmer X
(Amigo/MP)

JOHN LENNON & YOKO ONO
(Just Like) Starting Over/Kiss Kiss Kiss
(Geffen)

ZERO
Tom Top
(Silence)

TANT STRUL
Pappas tant
(MNW)

Gick inte. Kunde inte välja. Så bästa singeln fick bli fyra (!!!) stycken.

Wilmer X — proddade av Pål Spectrum med typiskt Klippskt badrumssound — för att dom med sina sju skånska rock & blueslåter kan inbilla mej att jag trängs på en klubb i Chicago, för munspelet som får mig att minnas Bill Öhrström och Merrymen på 60-talet och för den smittande spelglädjen.

Lennon för att dom är tillbaka, förstås. För Lennons potpurri på rockidéer — rock & roll-piano, elviska ekoooon osv — och en melodi som påminner om Paul McCartneyska ballader. Kan det va rätt? Och för Ono! Ingen, säger ingen tjej, kan göra så fräck, humoristisk och bra rock som Yoko. När hon vill, och här vill hon.

Zero för att “Tom Top” direkto blev Joels, 7, favoritlåt och för att den är ett fantastiskt kollage på robertskt pling & plong genom åren. Och för rimmen. “Grus i snuset”, t ex.

Tant Strul för att dom kan man inte undgå.
Orgeln-trummorna-basen-refrängen… Tant Strul tränger på, mer och mer. Som när man står i folkhavet och trycks längre och längre framt scenen. “Min pappa har träffat en annan tant…” sjöng jag redan när jag hörde låten första gången på radio från Tjejrockfesten i Göteborg.