SKROTBANDET
Afrocarib
(Nacksving)

Salsa musik blir alltmer populär i Sverige och det är inte alls konstigt att Nacksving kan tänka sig släppa göteborgska Skrotbandets andra LP, en blandning av mycket i Sydamerikansk och karibbeansk musik.
För det mesta har plattan en jävla fart och jag kan tänka mig att den kommer att uppskattas mycket på fester, en perfekt grej att få igång festen igen…
En plus på skivan är definitivt oljefaten, som håller en fin stämning genom hela plattan och tar över totalt från keyboards. Det är klart ett instrument man kommer att höra mer och mer i framtidens svenskmusik.
Texterna är för det mesta på svenska men hela vägen genom känns det lite utländskaktig ändå. En utmärkt låt är den reggaeaktiga “Puerto Rico” där vi får dela i Puerto Ricanernas öde, som kastades ut i Korea för att slåss utan att veta vad det egentligen handlade om. Jag måste faktiskt erkänna att de två reggae låtar som bandet kör är förbannat sköna. Salsa låtarna är däremot mycket mer drag och ös men där är det rätt svårt att haja texterna och det tar ett bra tag att haja att texterna är på spanska.
Bandet får all beröm för årets sångtitel — “Tutti Frutti Sjutti”.