HEJ

och VÄLKOMNA till rocktidningen Schlagers första nummer. Det du håller i handen är resultatet av ett års planerande, flera månaders heltidsarbete och två veckors hutlösa skriverier.
Och så kommer det att fortsätta.
Varannan vecka kommer du att kunna läsa flera långa och aktuella intervjuer och reportage om svensk och utländsk musik. Ja främst rockmusik. Du kommer att hitta ett urval film, litteratur och teaterartiklar. En del recensioner och nyhetsbitar.
Ovanpå detta finns en stor och utförlig recensionsdel, med aktuella och heltäckande tyckanden.
Pusta inte än, det finns mera. Nyheter inom musikvärlden, om band på väg hit, studiojobben. Affärerna och kulturidéerna kommer att refereras och lyftas fram i Schlager.
Jaha, men vilka är vi då?
Fem fasta skribenter som tidigare lurat i dagspress och specialtidningar och spridit positiva omdömen och svidande kritik mot en hel del. Innan vi startade Schlager.
Nu samarbetar vi med ett tiotal frilansare och fotografer.
Allt för att fylla det skriande hål i svensk press som bristen på seriös musiktidning har varit.
Schlager skall fylla det hålet med en journalistik som inte ser musiken frikopplad från omvärlden. Tvärtom, mitt uppe i den. En nya-vågen attityd som de senaste årens rockmusik har gett oss impulser till. Det erkänner vi gärna. Fast rötterna går ju aldrig ur, så tro inte vi trillar huvudstupa i nya trender.
Vi är ett självständigt gäng, det bevisas inte minst av den ekonomiska verkligheten. Inga stora förlag med glittriga miljoner backar upp oss.
Visst kunde vi behöva några, men framför allt har vi valt den linjen för vår självständighets skull.
Så återigen, välkomna till Schlagervärlden som du kan följa inne i tidningen.
Och namnet. Jasså, det var någon som undrade.
Vi kontrar med en liten historia.
En gång om året samlas Stilla havets samtliga valar utanför amerikanska västkusten. Deras parningsställe. Då sjunger alla på samma melodi, en ny sådan för varje år.
DET KAN MAN KALLA EN SCHLAGER.

Hälsningar redaktionen