The Real People
“Whats on the outside”
(Granite/import/cd)
**

Jag vet inte riktigt vad som hände. Det var väl 1991 och en alldeles förträng singel, “Window pane”. Visst var det en Stonerosesripoff men det var väl Thousand Yard Stare, Northside och The Top också om nu någon minns dom. Det var pösiga Joe Bloggs, slappt trumspel och mulande sångare. Det känns som väldigt länge sedan och det var väl också det.
Har ingen aning om vad Tony Griffiths har gjort sedan den där första plattan med det där hiskeliga omslaget. Kanske har dom gjort skivor, inte vet jag, men hur som helst har vi en ny platta här alldeles plötsligt och jag tittar i kalender och fan… Det står ju 1997 men det har nog inte Tony en aning om. Utan Oasis, Manics och Kula shaker hade detta varit alldeles förträffligt men nu har vi ju hört det så många gånger förr.
Polisongerna må ha växt en aning, dom har “mognat” eller vad det nu heter men så går dom och döper en låt till “Bring you down”… Ajdå… Hur som helst är det ju inte dåligt, det är bara anonymt, hopplöst och jag tar tillbaka det där första, det är helt enkelt stendöd mossig osexig baggypop.