Nästan alla har väl hört talas om Torch, Crystal Pride och Lazy, men hur många har hört talas om Wizz.
Wizz, veteranerna som är nykomlingar från hårda staden Eskilstuna. Wizz som spelar lite mer avancerad hårdrock än vi är vana vid från svenska band.

Om ni inte har hört talas om gruppen ifråga har ni gått miste om mycket här i livet. Wizz är asbra!
Wizz är ganska unga veteraner. Tom som spelar trummor, och av någon anledning inte har något efternamn, Micke Gillstedt, gitarrist, och sångaren och basisten George King började spela hårdrock så tidigt som 1976.
Fram till 1976 hade George spelat trummor, men eftersom “Leadfort”, som bandet hette då, behövde en basist och en sångare så blev han det. Hela tiden var det bara på ploj bandet höll på, och när de 78/79 spelade in en demo, och blev erbjudna skivkontrakt både i Sverige och Japan, så tackade de nej(!).
De hade ingen lust, de trivdes bra med att spela på småställen, som den gången på en badstrand i Flen, när samtliga i publiken gick hem när de började spela.
Bandet splittrades ett tag 1981, då George började spela i ett annat hårdrockgäng kallat “Treasure”, och 1983 ville han tjäna pengar på spelandet och körde därför dansmusik(!) i “Families”. Under tiden spelade Leadfort på, och fick in en kille, Peter, också han född utan efternamn, på keyboard.
När George kom tillbaka från sina “turnéer” med dansbandet, så ringde Micke upp honom, och frågade honom om han händelsevis hade lust att sjunga på en mini-LP med Wizz (så hette de nu) och Wizz skulle själva bekosta det. Det hade han, grejen var bara den att Wizz aldrig behövde bekosta någon inspelning. Någon mini-LP blev det inte heller, utan en hel platta, som Wizz spelade in under sju hetsiga dagar 1984.
Varför nu detta intresse för en skivinspelning plötsligt? Ja, den pinsamma sanningen var att gossarna som började bli uppåt 25, började få någon slags åldersångest, och ville göra något som bevis för sin existens, snabbt!
I november 1984 släpptes Wizz “Crazy games” i all tysthet, som så många gånger händer när ett svenskt hårdrockband släpper platta. Plattan som bara trycktes i futtiga 2 500 ex, är slutsålda, och vi hoppas på snabb nytryckning från skivbolagets sida.
Gossarna själva har redan materialet till en ny LP klar, och den ska heta “Run to Jail”.
Förresten har de skrivit en sång till alla Eskilstuna-bor, där de anklagar dem för att vara tråkiga, menlösa och för att förstöra inspirationen för dem. Deras stora inspirationskällor är Bach och Beethoven, vilket framträder i musiken. Ja, som sagt, lite reklam skadar aldrig, “Crazy games” är asbra.