Voltarna från Östersund är tillbaka igen med en tredje platta; “Mind Over Muscle”, en ball skiva med en hel del blandat material.

Det finns en blueslåt som lär kunna smälta även den värste 1960-talsfanatiker, och låten “It’s Nice To Be A King” torde göra metallfreaksen på gott humör.
I övrigt präglas skivan av det vanliga melodiösa soundet, tungt med mycket gitarr.
En video har det också blivit, just på låten “It’s Nice…”.
Sångaren Jocke Lundberg gör därmed en riktig rollprestation, rockvideo till trots, detta tack vare en omisskännelig glimt i ögat, som ständigt lyser självironi och distans.
De andra medlemmarna, dvs Peter Hermansson på trummor, Peter Olander och Kalle Mero Karlsson på gitarr samt Micke Larsson på bas, får stå tillbaka lite, men nu är det ju allt som oftast så att det är sångaren i ett band som är den stora personligheten.
Det har hänt både det ena och det andra sedan 220 Volt föddes 1979.
En singel, medverkan på tre olika samlingsplattor, tre egna LP två videos, turnéer med skotska Nazareth och tyska Bullet, samt en helsickes massa spelningar “on their own”.
Med “Mind Over Muscle”( titeln är en synnerligen grov pik till alla våldsglorifierande gäng som bär Philips köksassistent på snoppen och kastar kött på publiken), har de också fått det svårflirtade USA att reagera.
Än så länge är Köpenhamn och Holland bokade, men de har nobbat en TV-spelning i Chile med Quiet Riot.
En sådan TV-show är naturligtvis av stor betydelse när det gäller att slå därborta. Men killarna hade den goda smaken att tacka nej när de fick reda på att det var en propagandaaktion för att visa upp “de goda förbindelserna mellan Sverige och Chile”.
På sätt och vis är det 220 Volts sätt och tänkande i ett nötskal.
Trots att de är totalt befriade från vett och sans har de stil, och avgjort hjärnor att tänka med.
Vi får hoppas att Volt lyckas i Amerika, kan tänkas att de kan sprida lite vettiga idéer även i det landet.
Om nu USA-borna besvärar sig med att lyssna på hårdrock-Sveriges bästa textförfattare.