Efter tio års slit fick han äntligen njuta genombrottets sötma. Den kom med låten “Jag blir hellre jagad av vargar”. Numera är han jagad av både journalister och fans — frågan är om han fortfarande föredrar vargarna…

Thomas “Orup” Eriksson förde ett liv i skymundan när han var popmusiker i “Intermezzo”, “Ubangi” och “Thereisnoorchestra”.
En eller annan hitlåt lyckades han pricka in, men det gav aldrig några stora pengar. Orup försörjde sig med diverse olika jobb. På barndaghem, som försäljare i kiosker… Vändpunkten kom när han fick åka med som förband till “Rock Runt Riket-turnén” med bland andra Ratata. Orup hade just släppt sin singel “Är du redo” och var det någon som fick göra sig redo var det han. Redo för det stora genombrottet. Det kom strax efter med singeln “Jag blir hellre jagad av vargar”. En Rockbjörn av Aftonbladets läsare fick han på kuppen.
— Lite nervöst att få en sådan utmärkelse efter bara en singel, alla kommer att ha ohyggliga förväntningar på min LP, sade han då.
Han hade inte behövt oroa sig. LP:n blev en jättesuccé. Tillsammans med producenten Anders Glenmark hade han visat alla att nu är det slut med extrajobbet i kiosken. Nu fixar jag det här.

Visst gjorde han det. Och han älskades (och älskas) av såväl publik som kritiker. Han vågade sticka ut hakan.
Till en tjejtidning myntade han följande intelligenta ord:
— Det är mycket roligare att snacka om sex och kärlek än att prata om musik i seriösa musiktidningar. Musik är som en hundvalp, man ska behandla den med respekt och kärlek, men med mycket lekfullhet.
Sommaren 1989 slog han publikrekord i nästan varje folkpark han besökte. Platta nummer två blev förstås lika populär som ettan.
— Det var en bra show, jag önskar jag kunde sett den själv, sade han efter sitt framträdande på Roskildefestivalen.
Orup är en av de få svenska artister som tagits till nåder också av den danska publiken. Han gifte sig också någon gång däremellan. Med Sofia Eklöf, tjejen som själv jobbar i nöjesbranschen, som stylist och fotograf.

Sedan var han med i schlagerfestivalen med Anders Glenmark. Låten hette “Upp över mina öron”. Den vann inte, men blev också den en hitlåt till raden av Orups alla andra hitlåtar.
Sedan gav han sig in i filmindustrin, skrev låtar till den svenska storfilmen “1939”. En av låtarna “Din arm omkring min hals” blev en jättehit. Men den här gången lät han någon annan än han själv sjunga. Valet föll på Zemya Hamilton.
Vad som händer i Orups musikkarriär i framtiden är svårt att sia om. Klart är i alla fall att han kommer att jobba med andra artister, antingen som producent eller låtskrivare. Sedan kommer han förstås att skriva låtar till sig själv. Huruvida han och Sofia tänker skaffa barn är svårt att veta. Han har en gång i en intervju sagt att han föredrar hundvalpar. Men, sådant kan alltid ändras.
Den där visan har man ju hört förr om “Mina barn och andras ungar”.