Tvåbarnsmamma och världsstjärna. Hur orkar hon egentligen?
— Det ena behöver inte ta ut det andra, säger Neneh Cherry, 26.

Som barn vägrade Neneh att ta en ton. I protest mot sitt artistiska påbrå tänkte hon minsann själv inte bli artist. Istället drömde hon om att bli sjuksköterska!
Det musikaliska arvet (som hon inte stod emot längre än till 20-årsåldern) hade hon från sin pappa Ahmadu Jarr och från sin styvfar, den kände jazzmusikern Don Cherry.
— Det blev lite väl mycket musik ett tag, de gånger jag funderade på framtiden såg jag mig själv som sjuksköterska, eller möjligen boxare. Boxning har alltid intresserat mig. Med andra ord är det inte särskilt svårt att förstå varför hon döpte sitt andra barn till Tyson…
Den första flickan heter Naima, henne fick Neneh när hon bara var 18 år.
— Jag har alltid gillat barn och det fungerar ganska bra att kombinera barnen med karriären.
Huvudsaken är att man inte släpper allting vind för våg. Jag lägger upp ett program. Då och då gör jag intervjuer, vid den och den tidpunkten låter jag mig fotograferas. Det är många journalister som blir förbannade för att jag inte alltid är tillgänglig, men hur skulle det gå med familjen?
Hon lever med Tysons pappa Tim Simenon, han är också Nenehs manager. Inte nog med det, han producerade också hennes första hitlåt “Buffalo Stance”.
— Första gången jag träffade Tim visste jag att han var annorlunda. Han är inte ett dugg egofixerad och det hade ju aldrig gått med tanke på att det är jag som är popstjärnan i huset, inte han, säger hon ärligt.
— Det finns alldeles för många egotrippade killar och det finns alldeles för många tjejer som bygger upp sina liv runt en man. Man måste hitta sig själv, annars går det åt skogen, tror Neneh.
Hon slutade skolan redan som 14-åring, därför att hon inte stod ut med att kommenderas att göra saker. Strax efter det började hon sjunga kör och spela slagverk med den amerikanska gruppen “The Slits”. Efter det blev hon sångerska i Rip, Rig and Panic och där blev hon kvar tills gruppen splittrades.
— Jag började skriva eget material direkt efter, ville göra något nytt. Att vara i en grupp är som att vara gift, men det är inte heller roligt att bara jobba med studiomusiker. Nu jobbar hon med samma team som stod bakom hennes LP. Booga Bear och Phil Chill. Hennes man Tim har producerat tre av låtarna på LP:n.
Ända sedan framgångarna med den har hon flackat och farit runt jorden. Med det lilla barnet i släptåg. Storasyster tycker det är roligare att stanna kvar med barnflickan.
— När jag var liten fick jag följa med min styvfar Don på spelningar runt om i världen, jag gillar det livet. Jag tror också det är bra om Tyson snabbt får vänja sig vid det bara det i grunden är stadigt, lugnt och organiserat runt henne, säger Neneh. Där fick hon in en bra beskrivning på sig själv samtidigt. Sällan har man träffat artister som ger ett så stabilt och jordnära intryck som Neneh Cherry.
— Man är ju så illa tvungen att mogna när man får barn i tidig ålder, säger hon lugnt.