Förr stod Anki Bagger alltid i bakgrunden. Hon körade åt Lili & Susie och andra artister. Men nu står hon på egna, starka ben som soloartist.
— Jag har velat hålla på med det här sedan barnsben, jag älskar tillfredsställelsen av att stå på scen, säger Anki 26.

I ärlighetens namn var det inte många som trodde att hon kunde annat än att stå i bakgrunden och vara körtjej åt andra, och bättre artister, som man sade. Men, ack så fel de hade. När Lili och Susie och Anki gick skilda vägar, eller snarare omstrukturerade sig, så ville Anki visa att också hon kunde.
— Jag har varit kompis med Lili och Susie sedan barnsben, det var vi tre som började sjunga tillsammans. Men när de började sjunga mer och mer på egen hand ville jag också ha en egen karriär, förklarar hon.
Så efter “Oh Mama-turnén” med Lili och Susie och ett alltmer uttalat intresse för körtjejen (som alltså var Anki), blev det dags för henne.
— Jag visste faktiskt inte alls hur det skulle gå med första singeln, hade inga förhoppningar heller.
Idag står vi med facit i hand och vet att hennes “Where were you last night” blev en hit och att den följdes av flera. Ankies plattor har sålt mycket bra och hennes turnéer har varit framgångsrika. Hon har en stor andel män bland publiken. En av deras favoritsysselsättningar är att kasta upp kalsonger på scen.
— Det är kul, men ibland kastar de bara upp fula bomullskalsingar och ibland är de inte ens rena. Det är lite äckligt tycker jag, fnissar Ankie.
Publiken gillar det hon gör, men hon hade det motigt i början ändå. Kritikerna skrev ner låtarna (gjorda av Ola Håkansson och Tim Norell) och menade att Anki bara var ytterligare en vampig blondin som varken kunde sjunga eller dansa.
— Det finns alltid människor som tror att artister kan slå sig fram på sitt utseende. Dessutom är det ju populärt att skriva ner musik som är kommersiell. Men sådant struntar jag i, jag är sångerska och skriver egna låtar. Det enda jag lever för är sången och dansen och hur jag ser ut hör inte hit.
Men vad är det då som driver en artist, trots all skit de får utstå?
— Antagligen är artister mer exhibitionistiska än andra, säger hon och ler glatt.