Skånes bästa liveband, The Sinners, är som vanligt på turné i sommar. Rock Soldiers Anders Bergqvist träffade dem över en middag på stockholmsklubben Daily’s.

Går en blandning med två skåningar, två engelskbördiga bröder och en trumslagare från tunga Torsson ihop?
Tydligen, för The Sinners från Lund har spelat tillsammans i snart tio år. Deras “stora” genombrott” kom i samband med förra skivan “Piece by piece” och i höstas låg uppföljaren “Turn it up” på skivdiskarna. Den har sålt i runda tal 15—16000 ex i Norden, och den har även släppts utomlands, bl.a. i Spanien och Korea.
Efter som Sinners kommer från Lund så talar de med förkärlek om sin hemstad och den lokala högborgen Mejeriet.
— Vi var med och propagerade för att Mejeriet skulle öppnas. Kommunalpolitikerna var av annan åsikt, förklarar sångaren Sven Köhler.
— Vi som var unga hade långt gångna planer på att storma kommunalhuset och kidnappa en slipspamp. Lyckligtvis hann vi inte sätta vår plan i verket, fortsätter han.
— På Mejeriet finns vår replokal och så jobbar vi där ibland, berättar gitarristen Michael Sellers. Sinners turnerar rätt flitigt runt om i Sverige och även utomlands och dötiden i bussen utnyttjas till att se på skräckvideos (oftast zombiemovies) och att dricka folköl (vilka gör inte det? Reds anm). David Sellers, basist är rätt förtjust i att lösa korsord (red. väntar fortfarande på ditt bidrag till tidningen, David).
Betygsbedömning av mathak är numera ett nedlagt projekt. Bästa betyg får ett gatukök i Vaggeryd. Anledningen till nedläggningen av “Junkgajden” sägs vara att en ofta återkommande kvintett i RS höll på med samma grej.

Till hösten går The Sinners på sparlåga vad gäller gigs och låtskrivandet tar över. Framemot vårkanten 93 så släpps en ny skiva.