Thomas Di Leva är en ganska lustig prick. Lite sävlig, tycker han själv och inte intar han direkt någon tätposition i trendiga rock-Stockholm, denna inflyttade Gävlebo.
Annat var det för två år sedan när LP:n “Marginell Cirkus” kom och då han av någon anledning lyckades reta gallfeber på halva Stockholm. Av bara farten blev han utnämnd till skapare av överklassmusik. Roligt tyckte Thomas som själv är så långt från överklass man kan komma.
— Men imagen slog bra, folk tyckte någonting, de blev provocerade.
Nu ska det bli en ny LP men först på plan är singeln “Bring me a magician” (Papa Records) med sång på engelska.
— Nu föredrar jag att sjunga på engelska. Det är roligare, något djupare skäl än så behövs inte.
Singeln påminner lite om Bowie från tiden kring “The Man Who Sold The World” och “Bring me a magician” är en inte alls ointressant låt. Det lovar med andra ord gott inför framtiden.
— Jag har kommit rätt långt med materialet till LP:n, men det tar tid innan någonting känns färdigt. Visserligen skulle jag kunna gå in i studion och göra en LP nu, men det känns bättre att vänta ett tag till.
— Vi försöker vara sparsamma i arrangemangen så att musiken ska bli lätt att urskilja. Legoarrangemang skulle man kunna säga. Det blir en slags leksaksmusik som tar sig fram, sakta men säkert.