Det våras onekligen för fuzzande slamrigheter, pumpande basgångar och förföriska Farfisaslingor — garagerocken börjar röra på sig ordentligt, och alltfler band slänger vakna ögonkast på 60-talets mest intensiva, musikaliskt urladdande stunder, om än med vissa sidosprång in i punkens frustrerade adrenalinkickar.
En del (som Fleshtones, Cramps och Gun Club) har nått en god bit på vägen mot ett stort erkännande, men många många andra jobbar också vidare oförtrutet — allt oftare dyker det upp kanonsinglar på egna etiketter, ibland även LP-skivor och mini-album.
Och samtidigt har samlingsplattan blivit ett perfekt medium igen. Både i USA, England och Europa har det sammanställts utmärkta hopkok av okända och mindre kända band som lever högt på sin vilda charmighet och lekfulla attack.
Det måste rimligtvis finnas liknande subversiva element även här i Sverige. Finns det det? Åtminstone hoppas och tror Uffe Lindquist på Amigo det — han har tänkt sig att ställa samman en bra samling svenskt 80-talsgarage på engelska.
— Vi får se det som ett försök i alla fall. Det har varit så många gånger nu som folk i utlandet har frågat mig ifall det finns flera band typ The Nomads i Sverige. Det var så jag kom på att själv sätta ihop en samling, om det nu finns material, vill säga. Jag hade tänkt mig en tio-tolv grupper som gör en låt var — det blir roligare så. Men visar det sig att bara ett par låtar håller måttet, får vi vänta. Det måste ju givetvis bli en bra LP.
Den ännu icke namngivna skivan är tänkt att komma ut någon gång under hösten, och i skrivande stund håller väl förhoppningsvis tejper från hela landet på att droppa in till Amigo. Inget slutdatum har spikats, men sommaren ut kan nog gälla som ungefärlig ram.
— Trots att jag inte har haft mer än ett par annonser ute, har flera band visat sig intresserade. Nomads och Pyromaniacs kommer att vara med. Sedan har också Dead Scouts, Dr Yogami och ett par till anmält sig. Men än så länge vet jag inte vad som kommer ut. Många andra musiker som vanligtvis inte kör sådan här musik har sagt sig villiga att spela in något under pseudonym. Jag skulle även gärna ha med Imperiets version av “Play with fire”.
Så tveka inte, utan hör av er till Uffe på Amigo (tel 08348925). Vi måste ju visa övriga världen att även vi vet vad en fuzzbox är och hur inställningarna ska stå på förstärkarna.
Enda kravet är att sången ska vara på Shakespeares och Roky Ericksons språk, annars är det fritt blås.

Plattan fick namnet A Real Cool Time Distorted Sounds From The North och blev en klassiker. Dock var inte Dead Scouts med på den. /blaskoteket