1+1 blir alltid 2.
Så brukade våra fäder säga, så där lite lagom grötmyndigt.
Och i stort måste man väl ge dom rätt i detta — även om det ibland tar emot en smula.
Men — det finns givetvis undantag.
Vi hävdar nu att 1+1 under vissa betingelser blir — 1!
Tycke har nämligen uppstått mellan redaktionerna på tidningarna Showtime och Recension, och under Vigda kunde man i veckan officiellt ta del av detta faktum.
Samma dag — det var bråttom, skulle man kunna säga… — kunde man under Födslar läsa följande:

Nä, ingen vits —
det blev en Ritz
Kal o Ada
Lerums BB

Det blev en skränig bäbis: uppkäftig, fylld av upptåg, lek och glam — dans, glada grabbar och stinor.
Växer fort, det gör hon. Hon har redan slutat krypa och är nu uppe och går, visserligen lite stapplande — men framåt, alltid framåt, utåt, uppåt.
Vi föder henne med mycken kärlek, stor omsorg — hela släkten vårdar henne ömt. Och det är ingen liten släkt hon fått omkring sig (se bilden — om du törs…).
Det fullkomligt kryllar av farbröder, mostrar, onklar, bryllingar och gamla mormödrar som kokar varmt och ser till att hon blir stor och stark, intelligent, vänlig, självständig och fyndig.
Här nedanför kan du själv se vem som kommer att göra vad. Och vem som är vem.

MATS IGNELL Chefredaktör som fuskade till sig sitt första journalistjobb. Dagspresserfarenhet från Sydsvenskan Arbetet och G-P. Asien-luffare, filosofie kandidat. Tar bara bra beslut, enligt honom själv.
JOHAN RÖNN Expert på hur och varför en grammofon snurrar. Fruktad recensent i Recension. Lyssnar på nästan allt. Hör bra. Kommer aldrig för sent. Har frisedel.
BIRGITTA LARSSON Musiker i Collapse, journalist, radiopratare i Spinnrock. Fd landslagskvinna i längdhopp.
KAI MARTIN Sångare och textförfattare med egen lägenhet. Arg kritiker av allt som är äldre än fyra dar. Ishockeymålvakt, korrekturläsare.
MARK JULIN Världsberömd i Göteborg för rockjournalistikens mest remarkabla intervjuer. Saknar punkt och komma på sin skrivmaskin. Vapenvägrare.
GUNNAR DANIELSSON Vägrar numera recensera plattor, men kommer att dyka upp när du minst av allt anar det. Fick ingen guldslips, men har gjort flera texter man kan läsa mer än en gång.
ANDERS HILMERSSON Recensions grundare, reklamman och marknadsförare. Har en usel backhand — men många idéer.
ONO GRAFITTI Består av Peter Bryx och Louise Lindgren — estetikens spjutspets i Göteborg. Det är dom som gör vår tidning så vacker. Kammar dess hår och målar dess ilskna ögon. Anders Schmidt fixar det i mitten.
CHRISTER LINDSTEDT Enveten annonsförsäljare som aldrig ger sig. Dessutom musiker och textförfattare. Har skrivit låten Sårat djur på Monica Törnells senaste platta.
MALOU BERG Tillsammans med andra musiker fortsätter hon att skriva i Aktiv Musik — hur man gör för att sjunga tex. Och sjunga bra. Spelar just nu in en gospel-platta.
KRISTINA ADOLFSSON Rapporterar från London — gör Kvällspostens popsida och har även ett förflutet på numera insomnade TV-programmet Casablanca.
ULF BERGSTRÖM Kommer att rapportera från Malmö, Lund, Köpenhamn — med omnejd. Lundaintellektuell med stor musikalisk bredd. Vapenvägrare.
JOHNNY COMMERCE Påstår att han är pappa-ledig. Redaktionens nödlösning på dess samtliga problem. Tycker om allt. Har inga åsikter.
MANNE EKMAN Frilansande sportjournalist på Göteborgs-Posten. Är också en glad GAIS:are. Skriver uteslutande om klassisk musik. Vår historiska referens.
STEFAN JOHANSSON Killen som har sitt dagliga liv i rockbranschen. Skrivit om rock’n’roll sen uppväxten i Västervik. Älskar hårdrock.
JEAN-MICHEL REUSSER Journalist på Frankrikes största rocktidning — Best. God vän till Brian Eno och ägare till en studio i Sydfrankrike. Rör sig ständigt mellan Paris—New York—London.
ERIK ANDERSSON Har en tung post i gruppen Ödeshög. Recenserar även fotoutställningar och jobbar på att bli totalkulturell.
ANDERS SVENSSON Blues-Anders kallas han av dem som inte känner honom. Lär aldrig ta av sig den hatt han en gång fått av Magic Slim. Även fotograf.
PER WIK En gång basist i mytomspunna göteborgsgruppen Blyga Läppar. Frilans med förflutet på Arbetets popsida. Är gravid.
LEIF WIVATT Sveriges största kalenderbitare vad gäller allt som har med vinyl att göra. Producerar Disco- och Poporama från Norrköping. Listorakel.
DANIEL ATTERBOM Trivs bara mitt i City, och särskilt med en kopp kaffe på Strandeds kontor. Försöker komma in på Dramatiska Institutet och är nog släkt med sin namne.
NILS HANSON Håller i vanliga fall ställningarna på Göteborgs-Tidningen och är fd ordförande i Göteborgs Bluesförening. Är också inhoppare i måndagars Aftonblues i radion.
JANERIC SUNDQUIST gör rockprogrammet Rrox i radion på tisdagskvällarna. Ingick tidigare i gruppen Lunicks.
LENNART ÖKVIST Musiker i gruppen Ruinens Brant, bördig från Västervik, frilans och stöttepelare inom Stockholms Lokaltrafik.
MATS OLSSON Gör långa, intressanta feature-reportage om sådant vi vet för lite om.
PER MÅNSSON Ägnar sig åt skriverier lite bortanför klichéerna. En av två drivande i Bo Jarnak.
Och så några ytterst begåvade fotografer ANDERS SVENSSON, TOM BENSON, JONAS INGERSTEDT, JOAKIM RUDBÄCK, GUNNAR HOLMBERG, GÖRAN HALLBERG, INGEMAR LINDEWALL och LARS TUNBJÖRK — som faktiskt pretenderar på epitetet Sveriges mest begåvade fotograf.
MICKE WIDELL Kortnyhetsredaktör från Lund/Malmö. Läst ungefär tusen poäng i engelska på universitetet, spelar med Sinners och arbetar dessutom i affären Musik och Konst i Malmö.
KIM VU MINH Det är hon som gör allt som ingen annan gör — dvs ser till så att allt fungerar. Ringer du hit så svarar hon och vet nästan allt.
SVENERIC EKLUND och BENGT JOSEFSSON Det är dom som äger tidningen och Lerums Boktryckeri. Det är vår arbetsgivare, liksom. Vi hoppas alla dom har goda nerver.
Och jag som skriver. Jag heter Johan Croneman och vet nästan ingenting om musik. Men jag tycker om en låt som Pretenders har gjort, och så en gammal skiva med Blå Tåget.
Nu börjar vi.