I RIP 16 fanns en del onödiga påhopp på Garageligan i Göteborg. I Stick-intervjun säger Peter Bryx i Stick att Cortex blivit uteslutna ur Garageligan. Detta är helt fel, de är fortfarande medlemmar.
Historien är den att en medlem i Cortex vid ett tillfälle bar en t-shirt med ett marijuana-blad på. Detta togs upp vid ett möte och Cortex bads att i fortsättningen försöka undvika sådana tröjor. Orsaken var att vi har haft problem att hyra lokaler med den motiveringen att det är för mycket fylla på våra spelningar. Därför hade det sett jävligt illa ut, och det skulle säkert stuckit i ögonen på en del inspektörer om de sett en sådan t-shirt. Speciellt med tanke på hur infekterad och snedvriden drogdebatten är. Men något tal om att utesluta Cortex var det inte.

I samma nummer säger Magnus i Ruhr till Miester Arne i en intervju att “Garageligan verkar vara en pissförening”. Hur han fått den uppfattningen eller varför framgår inte alls. Den enda kontakt Garageligan har haft med Ruhr var då de turnerade med Kitchen & The Plastic Spoons och Silicon Carne, och vi inte kunde garantera 2500 i gage. Däremot alla pengar vi fick in samt effektiv affischering. Istället valde de att spela på ett av stans sämre diskotek.
Kanske har artikelförfattaren Miester Arne ett horn i sidan på oss som han inte vågar uttrycka offentligt själv?

Garageligan åkte på en ordentlig smäll förra året då någon slog sönder en toalett för 6500 kronor samtidigt som vi inte fick hyra lokaler från fritidsförvaltningen längre. Nu har vi jobbat upp oss över ytan igen och gjort en hel del fina arrangemang. I våras hade vi bl.a en stor festival med band från hela landet som både musikaliskt och ekonomiskt blev en stor succé. Vidare var Ebba Grön här på besök och i slutet av maj hade vi stor utomhusfestival med inbjudna band från hela landet.

Frågor kommer ibland angående den live-LP vi spelade in men som aldrig kom ut. Det beror på att materialet var tekniskt dåligt och flera av de medverkande grupperna har nu splittrats. Därför är plattan inte speciellt representativ för oss längre.
Nu i höst hoppas vi kunna ordna fler spelningar med inbjudna band tillsammans med Garagebanden. Vi är även intresserade av att ordna utbytesspelningar med andra föreningar. Intresserade kan höra av sig till Per Hassling, Mariag. 18A, 414 71 Göteborg. Tel. 031-123395