Göteborgska Bizarre Alliance är det senaste tillskottet till horden av svenska elektroniska band. Sin hittills korta levnad till trots har de hunnit ge ut en maxi och är aktuella på två samlingsskivor.

Maxi-CDn som heter “Mind the Gap” kom i höstas och bevisar att steget inte behöver vara så långt från det att en grupp startar tills det att de finns på CD. Maxin innehåller fyra spår, tre låtar och en dansmix på titellåten “Mind the Gap”. Första gången kan den ge ett intryck av att Bizarre Alliance är splittrade musikaliskt, men grupper som Frontline Assembly, Meat Beat Manifesto och Skinny Puppy är givna referenser. Det planeras en fullängdare i år och där utlovas tyngre ljudkollage. Alliansen flyttar nu in i Ace of Base gamla Cybersound-studio i Partille, då popstjärnorna själva drar till John Ballards studio.
Maxin var det första som det svenska skivbolaget Basement Records gav ut. Andra utgåvan från Basement kommer att bli samlings-CDn “Void of Secrecy” som släpps inom kort. Förutom nämnda Bizarre Alliance medverkar även Malaise, The Covenant, Wireframe, Duex Ex Machina, Trak Dah och Systema Erectus. Totalt 16 låtar blir det, eftersom varje grupp medverkar med två alster. Tanken är att visa upp nya svenska band som spelar EBM eller närbesläktad musik.
Bizarre Alliance kommer också att medverka på en finsk samling med nordiska synthband som kommer att dyka upp en bit in på året. Här är konceptet att Sverige, Finland, Danmark och Norge ska representeras med fyra grupper och lika många låtar. Bland de medverkande kan nämnas Leather Strip, Malaise, In Slaughter Natives, Psychopomps, Sloppy Wrenchbody och Apoptygma Berzerk. Skivan ges ut av Cyberware Productions i Tammerfors, tillika våra kollegor på den finska synth-tidningen Frantic. Från början var det tänkt att det skulle blivit en finsk-svensk samling men istället blir det alltså även våra båda grannar i väst som får medverka.
Bizarre Alliance består i första hand av Sven Andersson som skriver alla låtar, sjunger och gör musik samt Jonas Magnusson, även han delaktig i musikskapandet. På scen tar de båda hjälp av Daniel Eriksson och Ulf Kjellberg. Håll utkik efter denna kvartett, för de lär dyka upp lite varstans framöver.