Vad passar bättre i höstmörkret än att kasta sig in i en rykande färsk Release? Det var inte så länge sedan sist, tidsavståndet mellan numren har krympt, tack och lov. Detta på grund av, bland annat, att vi numera lägger ner mycket mer tid på Release och att det idag handlar mycket om rutin och invanda system. Release växer fortfarande mycket snabbt.

Vi har ju bestämt oss för att göra en tunnare tidning som kommer ut oftare. Det har dock visat sig vara en omöjlighet att göra en tunn Release. Mängden annonser ökar och vi vill inte gärna dra in på varken artiklar, recensioner eller något annat. Nästa nummer kommer inte bli tunnare än detta, snarare tvärtom. I detta nummer har följande fått ge vika på grund av platsbrist: Mobile Homes- och Omala-artiklar, krönikan och On Screen. De två sistnämnda återkommer i nästa nummer.

Som du snart märker har vi blivit aktuellare, bytt logotyper och förbättrat tidningen i vanlig ordning. Vi har ersatt tävlingen med generösa skivutlottningar. Från och med nästa nummer blir det retrosidor, efter mångas önskningar. Där kommer vi titta närmare på gamla grupper och skivor från 70- och 80-talet. Detta är dock ingen framkrystad nostalgitripp för att det skulle komma så mycket dålig musik idag, som så många verkar tycka. Det finns massor av nya och intressanta grupper och skivor, vill du ha hjälp med att hitta dem så är det ju bara att läsa i tidningen. Vi försöker rensa bort all trist och menlös musik som prånglas ut, det är ju en hel del man stöter på i skivaffärerna. Läser du Release hoppas vi att du får bra tips. Nej, retrosidorna handlar om att man ska minnas all bra musik som gjorts och de grupper som varit föregångare till mycket av dagens låtar. Det finns så mycket som så många inte har hört. Som de skulle bli glada över om de fick höra. Vi här på Release får ångest när man får reda på vad många av dagens 14-17-åringar lyssnar på och när man inser att de inte ens känner till stora grupper som härjade under åttiotalet. Det handlar om ett musikarv. Vi får också ett spel när alla grupper helt plötsligt ska låta som Ministry. Technotrash i all ära, men det räcker med en handfull sådana band. Skapa eget och skit i trender! Vem kunde, för några år sedan, ana att metal och synth en dag skulle mötas?

Vi önskar dig en trevlig läsning och passar på att berätta lite om våran övriga verksamhet:

På konsertsidan drar vi igång med Elegant Machinery och Violent Gandhi på Valvet i Göteborg lördagen 21 november. 12 december blir det Luciafest på Musikens Hus med inga mindre än Leaetherstrip. Ett förband blir det där också. Naturligtvis passar vi på att ge alla prenumeranter rabatt på våra arrangemang, vare sig det gäller konserter, Electric Café eller fester. På Elegant Machinery blir det en tia billigare och på Leaetherstrip 15:-. Förköpspriset är detsamma för alla, prenumeranter får pengar tillbaka i kassan. Biljetter köpes på Bengans i Göteborg (031-242400). Cat Rapes Dog-konserten som vi berättade om i förra numret är framflyttad till nästa år. Inget datum är ännu klart. Hela turnén sköts på framtiden när det nya albumet blev kraftigt försenat. Inte så mycket vi kan göra någonting åt.

I dagarna kommer vår samlingskassett med de tio band som spelade live på Electric Café i våras, “Sounds From the Electric Café”. Medverkar gör Delusive Smiles, Violent Gandhi, 3 Miles From Here, Bizarre Alliance, MRP, Emetic, Comp C3, Random Reality, Bellmans Brother och Kiethevez. För att man ska få mer valuta för pengarna får några av banden medverka med två låtar var. Vi utlovar bra ljudkvalitet och genomarbetade bidrag. Alla dessa grupper förtjänar mer uppmärksamhet och det vill vi ge dem genom spelningarna och kassetten. “Sounds From the Electric Café” kommer att spridas kraftigt inte bara i Sverige utan på andra håll i världen. Vi har även dragit igång ett annat samlingskassettprojekt kallat “Repulse” där alla grupper som är intresserade kan vara med och slåss om en plats. Det är tänkt att bli en serie kassetter med både svenska och utländska grupper och även här är kvalitet ett nyckelord. Vi är av den bestämda uppfattningen att det släpps alldeles för mycket ointressant musik, särskilt på kassett. På kassetterna kommer man naturligtvis finna många av de grupper vi skrivit om. Intresserade kan beställa ett info-papper om kassetterna direkt från oss.

Release designar diverse trycksaker; visitkort, omslag, affischer, annonser, reklamblad, brevpapper m m. Vi kan även ordna tryckning.

Vår klubb, Electric Café, har fått ha ett långt uppehåll över sommaren och hösten av flera anledningar. Bland annat så har vi först och främst velat få tidningen att fungera perfekt innan vi lägger ner tid på annat. Flera klubbkvällar planeras dock inom kort, men vi kan ännu inte lova något. Alla 400 medlemmar i vårt medlemsregister kommer att få besked i god tid innan det smäller. Är du inte medlem? Det är gratis och allt du behöver göra är att skicka namn, adress, telefon och personnummer till oss (se adress nästa sida). Vi gör utskick då och då om stundande tillställningar och färsk info om vad som händer på synthfronten.

Är du prenumerant så kan du lätt förlänga din prenumeration med ett nummer genom att värva en ny preumerant. Meddela att värvat, lämpligen på vederbörandes inbetalningskort. Två prenumeranter ger två nummers förlängd prenumeration. Annars kan man ju alltid ge bort en prenumeration i julklapp. Skriv till Release med frågor, idéer och åsikter! Vi älskar att sprätta brev och det är viktigt för oss att veta vad du som läsare tycker. Vi lovar att svara på alla brev. Adress på nästa sida.

Nåja, det var väl allt! God jul och ha det så kul.

Redaktionen