Jag sitter inte bara här med det enda osignade bandet på festivalen, utan också med ett av de bästa banden enligt publiken som har varit och lyssnat på dem. Well har spelat varje gång det har varit paus på de stora scenerna.

Nu är det lördag eftermiddag och ni har hunnit spela ca 25 gånger redan?
— Ja, vi har nog spelat runt 25 gånger.
Folk som har sett er spela har sedan kommit tillbaka till varje set. Publiken blir bara större och större. Ni hade med er hundra demos och de är redan slut. Ni verkar ha fått spelningar över hela Europa, Så det börjar hända saker nu grabbar.
— Det känns underbart.
Vad för slags respons får ni av publiken när ni står på scen?
— Det är riktigt kul att se publiken hoppa runt. De verkar gilla vad de hör. Sedan är det kul att se folket strömma in i tältet när vi kör igång vårt intro för att efter några låtar vara fullt med folk. Ibland har vi spelat samtidigt som de stora banden och det har verkat som publiken inte brytt sig utan stannat kvar för att lyssna på oss.
Det verkar som om ni blir bättre och bättre för varje set ni spelar. Ni verkar mer avslappnade nu och kemin mellan er är underbar.
— Vi känner så att ju mer folk det är i publiken ju mer avslappnade blir vi. Det är riktigt kul att spela inför en stor publik.
När man har varit på skivsignering hos olika artister så verkar det som om inte många bryr sig om autografen utan köper skivan och går. Men ni har signerat fler skivor än många av de artister jag sett som haft skivsignering.
— Vi har nog signerat varje demo vi sålt. Och det är därför Petter har det här bandaget på armen. Ha ha.
Det var tidning och en tv-station från Grekland här och lyssnade på er och de vill att ni skall göra en show i grekisk tv. Ni har fått spelningar i Norge och Tyskland. Jag har sagt under de senaste månaderna att ni är Sveriges bästa osignade band. Jag tror inte ni kommer att vara ett osignat band länge till, om man ser till responsen här.
— Det får vi verkligen hoppas.
Det här är sista dagen på festivalen. Ted Nugent spelar senare och det kommer att hända mycket ikväll. Ni kommer att köra tre set till och avsluta festivalen här inne i Red Hot Rock-tältet. Ni var ju faktiskt det första bandet som spelade i torsdags och ni kommer nog att vara det sista som spelar i natt.
— Ja, förhoppningsvis om allt är som det ska. Och om inte Fredrik har somnat.
Fredrik var ju i koma när jag kom in i tältet i morse. Vi gick över och runt honom, men det fanns inga livstecken alls. Många band kör ju en timme och sedan åker de hem. Under den här helgen har ni spelat så mycket att ni nästan ramlat av scenen. Nästa år kanske ni spelar på en större scen?
— Faktum är att den här scenen inne i tältet har varit riktigt bra. Vi har kunnat spela mycket. Folk har haft möjlighet att köpa våra demos och prata med oss. Det är kul att träffa folk som gillar oss, och det är viktigare än att spela på en stor scen…
Ljudet har varit riktigt bra här inne i tältet. Akustiken har varit bättre än på många klubbar ni spelat på.
— Vi har kanske haft lite bättre utrustning än vad de har på många klubbar och det här tältet har varit skitbra att spela i.

Om ni är intresserade av bandet och nyfikna på hur de låter, gå in på deras hemsida: http://listen.to/well

Intervju: Ritchie Adams
Text: Robin Engblad