TRAMPSQUAD
Do The Clogily Clogdance…
demo 1993

TRAMPSQUAD
Defenders Of The Y-Front…
demo 1993.

Två demos från Norrköpingsbaserade Trampsquad kom farande med kungliga postverket. Det tog inte särskilt lång stund att klura ut att denna “Horpatrull” skulle leverera en rejäl dos klackarna-i-taket musik. Nu var det i och för sig ingen större bedrift att ana detta. Jag läste kort och gott deras låttitlar. Eller vad sägs om “She’s in Love With the Plumber“, “Destiller“, “Young and Bald“, och “Flying Saucer Attack“?
TS spelar en slags gitarrbaserad punk-rock-hård-rock-med-hockeykör-refränger! Förstår ni vad jag menar?!? Jasså, inte det. Nåja, men om man tar Ramones och deras “Sheena is a Punkrocker” och blandar den med ett kryddmått Motörhead och “Ace of Spades” och låter det hela jäsa i trettio minuter. Sedan sätter ni in det hela i 80-tals hårdrocksugnen och gräddar tills den fått den där gyllenbruna Disneyland After Dark färgen. Ta ut resultatet och pensla med The Nomads-ägg och ni har fått en underbar Trampsquad-sufflé. Nu borde ni tamejfan förstå!!!
Det är enkla och raka låtar som levereras med tralliga, men tunga refränger. Enkelt men bra. På den första demon, “Do the clogily…”, är det gitarristen som sjunger och gör det i och för sig med glädje och inlevelse, men det är inte förrän på den andra demon, då man kompletterat med en leadsångare, som man kommer i kapp med kvaliteten av en riktig sångare.
På kassetterna finns dock ett par rejäla guldkorn att vaska fram. “She’s in love…” är en riktig trallhit, “Destiller” ännu bättre och vad sägs om refrängen till “Danish Beer”: “— My woman is gone, she’s no longer here. I sold her for a sixpack of Danish beer“. Så otroligt rätt och så fantastiskt macho. Men skulle jag sälja någon kvinna så skulle det vara för en flaska Jack Daniel’s. Punkt slut!!!
Kontentan av det hela är den att Trampsquad är ett riktigt partyband, so watch out all you defenders of the Y-front!!!