Den 23 oktober invigde Rockconnection en ny konsertlokal på Skiljebogården. Det första musikarrangemanget var Hardcore Night III och musikutbudet var Sober, Lifeless Image och Pay. Sober som är f.d Strobe kommer ifrån Skinnskatteberg och spelar en form av grunge. Till våren kommer Sober ut med en cd-skiva och en cd-singel som ligger på Birdnest i Köping. Innan de bytte namn från Strobe hade de själva producerat och släppt ut en vinylsingel med fyra låtar.

Lifeless Image kommer från Arboga och spelar hardcore. Många av deras låtar bestod av gamla Suicidal Tendencies cover och en hel del fans hade rest från Arboga för att se dem. Lifeless Image har medverkat på en samlings LP “Really fast 8”.

Pay var det enda lokala bandet denna kväll. Gruppen består av medlemmar ur Dissober, MBE och Kalashnikovs. De spelar en blandning mellan Helmet och Biohazard.

Kvällen vart lyckad, det kom oväntat mycket folk och vi insåg att fler arrangemang går att göra på Skiljebogården.

Redan två veckor senare (Halloween Night II) den 6e november befann sig sex stycken metalband på scenen. “Halloween Night” är en kväll då vi drar ihop så mycket metalband som möjligt och vardera får 30 minuter på sig att spela på scen. Denna kväll spelade Abhoth, Succumb, Obnoxious, Still I’m Sad, Shadovs At Dawn och Crypt Of Kerberos.

Crypt Of Kerberos var det enda bandet som kom utifrån. Deras hemort är Eskilstuna och de har släppt ut en cd-skiva och en cd-singel på ett franskt bolag (Adipocere Records). Deras musikstil är en kryptisk, mystisk variant av deathmetal. För övrigt spelade alla band förutom Still I’m Sad en ganska traditionell vanlig deathmetal.

Vi är nöjda med båda arrangemangen och i framtiden väntar flera konserter i denna lokal.