Fleischklump från Växjö är en grupp som består av två killar med mycket olika musikaliskt förflutet. Daniel benämner sig själv som synthare medan Slask har sina musikaliska rötter i deathmetal musiken. En kombination som för många kan verka omöjlig. Här vänder man istället fördomarna ryggen och skapar musik till stor del inspirerad av Skinny Puppy och Pouppée Fabrik.
De instrument som använts till gruppens första demo är bl.a. basgitarr, en borrmaskin samt en dator som utnyttjats till de olika samplingar som utgör en viktig del av musiken.
Gruppens texter handlar ofta om hur samhället inte accepterar det som är udda. Att vara annorlunda är det samma som att vara samhällsfientlig. Istället strävar många efter att vara “normala”, även om ingen egentligen vet vad det innebär.
Fleischklump har ännu inte spelat live men utlovar en annorlunda show när man kommer så långt. Att gruppens konserter kommer att vara Einstürzende Neubaten-inspirerade är vad man vill avslöja till dags dato. Säkert är dock att det blir intressant och annorlunda.

Favorit instrument: Basun — “Ett bra instrument”

GRUPP: FLEISCHKLUMP
MEDLEMMAR: M. SLASK WERDENSKOG, DANIEL GRÜGIEL
KATALOG: DAS FLEISCH IS UPON US [KASSETT] ’95
KONTAKTADRESS: M. SLASK WERDENSKOG, FRUSTUGUVÄGEN 6, 352 61 VÄXJÖ