diverse
SHOT VER. 2.0 [cd]
october/border

betyg: 65%

October har från version ett till två komma noll lyckats förvandlat sin lågpris-samling från att vara ett kaffekoppsunderlägg till att bli riktigt intressant. Bolagets blivande(?) och varande artister visar upp två låtar var och här imponerar nästan alla de “nya” grupperna.
Vision System har blivit bättre sen sin maxi och jag ser redan fram mot nästa knippe låtar. Esrange är i stämningen inte helt olika The Cures lugna låtar anno 1992. Sombre Views annorlunda, lite orkestrala synthpop (när använde någon “simmons-pukor” senast?) har fått bra kritik av de som stiftat bekantskap med den, men är lite väl mjuk för min smak. Nästa band ut på October-etiketten?
Det är bara Laura Effect som har det lite svårt i konkurrensen, men deras låt “Dress” har å andra sidan en inledning som Type O Negative inte skulle skämmas för.
Hade de “etablerade” banden bidragit med roligare låtar hade betyget varit ännu högre. CD:n är dock ett givet köp för er som gillar “Octobers-pop” (fråga om de tar ettan i inbyte).