diverse
ONE FROM FOUR VOLUME 1 (LIMITER ED. 500) [cds]
propaganda/propaganda

betyg: 75%

Efter en kort väntan på tre dagar dök det upp ett kuvert i brevlådan. Det innehöll första “riktiga” numret av Propaganda samt en liten CD-singel.
Singeln gjorde redan från starten ett ganska sympatiskt intryck, med ett omslag som hämtat från en reklambroschyr om piercing/latexfetischism. Själva skivan innehöll fyra låtar av lika många nya eller nygamla svenska band.
Först ut är Covenant med låten “Speed”. Jag har innan tyckt att det var en av deras svagaste låtar, men här återfinns den i en ny klubbmix och är helt suverän. Tung klassisk body med inslag av terrortechno.
Andra låt är “Nothing I Can Do” med Kiethevez och inte heller de är väl helt okända. “Nothing…” är ett av de bästa spåren från deras fullängdare, “Three Empty Words”. Synd bara att det är samma version här som på CDn.
På bronsplats har vi fyra skåningar vid namn Damm of Oblivion. De spelar gothrock och ganska trevlig sådan. Låten heter “White Zombie” och tilltalar mig trots att jag kanske inte är något större gothfan. Kreativ grammatik i texterna kanske?
Sist på singeln ligger The Rotten Beak vilket är ungefär samma sak som Njurmännen, men inte riktigt. Deras låt heter i alla fall “Sinusskal” (pluspoäng för fyndig titel) och trotsar alla försök till kategorisering. Det är lite ambient, men samtidigt mera experimentellt… hmmm… mystiskt… men rätt kul.