SVENSSONS SLAVAR är ett mycket lovande band från Linköping, det har dom ganska lätt bevisat på deras kassett och kanske allra mest på sin debut ep, som kom förra året.
Det är ganska svårt att beskriva deras musik, men experimentell HC med vissa Raped Teenagers influenser + mycket eget sound faktiskt. Slavarna har spelat tillsammans i nästan två år nu och den fem manna starka sättningen består av;

Jakob – sång
Anders – gitarr
Robert – gitarr
Mankan – trummor
Kalle – bas

Kassetten kom ut i April förra året innehållande 13 låtar, med hitsen — som de själva säger — Gaylords, Eunuck och Ölalkoholist. Det var det nystartade Göteborgsbolaget ARDA RECORDS som gav ut ep’n, nu i vår släpper även Arda Slavarnas nya Ep, med nya friska låtar. De kommer också medverka på ett par samlingsskivor samt en kassett (Acts Of Defiance). Spelningar har man haft runt 20-25, liksom de flesta andra band vill de ha mer av den varan. Så här beskriver Kalle förresten bandets musik idag i jämförelse med deras gamla material:
—Vår musik är snabbare nu, men fortfarande punk/Hc. Inga metalinfluenser eller annat larv. Visserligen gillar vi att experimentera med olika takter osv men vi försöker bevara öset.

En sak som troligtvis måste göra detta band något enormt udda inom den “svenska scenen” är att alla fem killarna även spelar med i en symfoniorkester! Kanske är det det som gör att de lyckats få ett så pass eget sound. I vilket fall som helst så rekommenderar jag varmt deras hittills utgivna alster. 20:-/st går de på plus porto. Hör av er till: Kalle Kinberg, Koboltstigen 1, 582 58 LINKÖPING. Tele: 013/15 67 00