MARTIAL MOSH tillhör utan tvekan de bättre svenska banden av idag, bevis på detta finner på den delade kassetten tillsammans med HORSE LAUGH samt på Babs samlings-Lp “Hardcore for the masses”. Musiken de spelar är ganska snabb och rå med vissa U.S. influenser + då, kanske, en av Sveriges ösigaste sångare. Nu, på nästa Fagersta spelning, ska de ösa tillsammans med 2 andra pärla band, och då förstår ni att jag menar LETHAL AGGRESSION o YOUTH OF TODAY. Vad det gäller texterna, så är de ganska korta, Discharge inspirerande?, sparkar mot hela samhällssystemet. Så vill jag också propagera lite för deras bästa låt “Hermelinos” lyssna på den och då är såld. Vi låter nu orden gå över till Marco.

Hej Svejs. Vi bildades hösten -86, Micke och Klint letade efter medlemmar till sitt hardcore band, likaså gjorde Marco och Dahlberg, så vi slog våra påsar ihop. Vi hade några namnförslag, Marco tex föreslog Fistfuckers (med tanke på CBR’s sexfantasier) men resten av bandet tyckte dock att namnet inte var så bra (lindrigt sagt) och vad vi tycker om CBR tänker vi inte skriva (ha ha). Så vi tog det mindre obscena namnet Martial Fartz, men ändrade det senare till Martial Mosh. Sättningen var och är Dahlberg – gitarr, Klint – trummor, Marco – bas o Micke – röst. Vi delar en kassett med Horse Laugh, äppelkäftar från Tranås. Den kan beställas av David, som ger ut fanzinet Bubbel-Bad. Sedan är vi med på Ayatollah Babs samlings-Lp. Vi har också fått erbjudanden från folk som vill ha oss med på deras samlingskassetter, men tyvärr har vi problem att spela in, men så snart som möjligt ska vi skicka låtar.

ÄR NI NÖJDA MED MATERIALET NI GETT UT HITTILLS?
— Vi är missnöjda med ljudet på både “Hc…” och split tapen. Detta har vi naturligtvis oss själva att skylla. Trummorna är för låga, sången för spacig och det är ett allmänt “snällt” sound.

TEXTEN TILL LÅTEN “FOR MY FOLKS” TYCKS HANDLA OM SJÄLVMORD, VARFÖR EN SÅDAN TEXT?
— Eftersom Klint skrivit låten får han förklara; Jag förstår människor som bär på självmordstankar och dödslängtan, då detta kan vara ett enkelt sätt att bli fri från sin ångest. Personen i låten kan ha relativt små problem men tar inte upp dem med någon och löser dem på den vägen, utan väljer att grubbla tills de har växt och blivit till synes olösbara. Han orkar inte mer, och försöker döva smärtan med tunga droger och skaffar sig därmed ett ytterligare problem. Han blir förstörd och förtvivlad då han ser att han även raserar sina närmastes liv. Detta mynnar ut i en dödslängtan som jag hoppas märks i låten.

OM MAN SER PÅ HC/PUNK SCENEN (eller vad det nu är), SÅ UPPTÄCKER MAN ATT DET NÄSTAN BARA ÄR KILLAR INBLANDADE. ÄR PUNKEN EN MACHO RÖRELSE? OCH VARFÖR TROR NI ATT DET ÄR SÅ FÅ TJEJER INVOLVERADE?
— Ja, punken är nog lite macho influerad, vissa verkar ju bara gå på spelningar för att spänna sig och se brutala ut, och inte bryr sig ett smack om banden. Att det är så få tjejer inblandade i Hc-scenen är ju tråkigt, men vi väntar i övrigt på en Carcass plansch i nästa nummer av Frida och eventuellt Kalv som sidan 3 pojke i Mitt Livs Novell för ökat intresse.

JAG SÅG PÅ TV FÖR ETT TAG SEDAN ATT ÖSTERSUND/ÅRE LAGT UT 17 000 000 PÅ MARKNADSFÖRING FÖR ATT FÅ O.S., EGENTLIGEN ÄR KOMMENTARER ÖVERFLÖDIGA, MEN HAR NI NÅGRA FUNDERINGAR?
— Grundidén med OS är ju helt o.k, att tävla vänskapligt på amatörbasis, men detta har ju som allt annat flippat ut och är nu en plastig tillställning som slukar de pengar som andra så väl behöver. Åt helvete med OS i Sverige.

ÄR DET SÅ ATT PUNKARNA SNACKAR MER ÄN UTFÖR NÅGON KONSTRUKTIV HANDLING?
— Ja, det förekommer naturligtvis mycket snack, men handlingarna uteblir, vilket många säger. Vi är varken bättre eller sämre än andra i det syftet. Okunnighet och slöhet är nog bidragande orsaker till detta.

NÅGRA SYNPUNKTER PÅ LÖNEARBETE?
— Det är egentligen helt fel att man ska behöva arbeta för att kunna överleva, men man kan väl åtminstone kräva att man vill ha något meningsfullt arbete, inte bara något konstruerat för att hållas sysselsatt.

ANGÅENDE ER LÅT “SHARE IT FAIR” TROR NI ATT DEN RIKA DELEN AV VÅR VÄRLD SKÄNKA BORT ÖVERSKOTTET UTAN ATT PÅ NÅGOT SÄTT BLI GARANTERAD NÅGON FORM AV VINST.
— Nej det tror vi inte, men det är sjukt att folk i U-länder har så lite medan vi har mycket mer än vi behöver. Texten är lite naiv, men det får väl förhoppningsvis en att tänka efter lite.

FAVORITBAND? (Herregud Sörling du har gjort det här fanzinet i drygt 3 år, och har inte större fantasi än o hitta på ngt så otroligt tråkigt och meningslöst! /RED)
— Micke: Descentens, Government Issue, Verbal Assult, Heresy.
— Dahlberg: Warlord, Ramones, G-Anx, 60-tals musik.
— Klint: No Mercy, LL Cool J, Carcass, Uriah Heep, Louise Hoffsten.
— Marco: Youth Of Today, AntiCimex, SSD, Deep Wound, Ogräs.

FANZINES, FYLLER DE NÅN FUNKTION?
— Javisst fyller den funktioner. Den är ju punkens “kommunikationsmedel”, man får reda på konserter, skivutgåvor, grupper och annan info, tyvärr finns de få fanzines och dessa brukar komma ut titt som tätt, men det är förbannat bra att dessa finns.

OCH TILL SIST DÅ, ANYTHING MORE YOU WANNA SAY?
— Tack till Ernie för logot, Bubbel-bad, Babs, Svart Snö (kul på Hultsfred), Löken, Peter “Oi” Andersson. De som fixat spelningar till oss och de som skriver. Tackeli tack. Speciellt inga tack till: den gamle tuppkamspunkaren och skivprofitören Wattie Holmgren.

MARCO MIKAN
BOMANSGATAN 22 F
722 20 VÄSTERÅS
021 – 14 58 13