STORYN KRING CRUDE S.S:
Vi började att spela i slutet av 1980. Sen dess har vi avverkat en del medlemmar. Två trummisar vid namn (1:a) Tuna och den andra som hette Jalle. Jalle spelade längre än Tuna. Jalle spelade med i 6-7 månader. Han är bl a med på den engelska samlings-lp:n “Bollox to the Gonads”… o vissa samlingskassetter bl a från Finland. Pelle våran före detta sångare är också med på dessa två inspelningar. Sättningen var då: Jag EBBE – Gitarr, PELLE – sång o bas, JALLE – Trummor. Resten av materialet som är inspelat av dem nuvarande sättningen: EBBE – Gitarr, HOCKE – Trummor, SVEN – Sång, DICK – Bas.

VARFÖR TOG NI NAMNET CRUDE S.S?
För att det helt enkelt är bästa namnet, vi tog det för att det passar bra in på dagens samhälle. Hur världen ser ut idag. CRUDE SOCIETY SYSTEM betyder rått och obearbetat samhällssystem. Helt enkelt.

VARFÖR SKRIVER NI LÅTARNA PÅ ENGELSKA?
För att så många som möjligt ska förstå vårat budskap. Engelska är ju ett internationellt språk. Och vi har ett stort utbud på våra skivor. Vi säljer skivorna i ungefär 15-17 länder. Därför är det ganska viktigt att texterna ä på engelska.

INFLUENSER?
All musik vi lyssnar på är en sorts influens. Vi har alla i bandet ett stort musikintresse. Vi blir mer el. mindre influerade av all musik. Men det finns band som har influerat oss mer än alla andra band. Band som DISCHARGE, CHAOS U.K, SEPTIC DEATH, ALIEN SEX FIEND mm mm.

FAVORITBAND?
Vi har alla band som vi lyssnar på ganska mycket. Band som: ALIEN SEX FIEND, METALLICA, MOTÖRHEAD, HELLHAMMER, SLAYER, VENOM, DISCHARGE, POISON IDEA, AMEBIX, SAMHAIN, CORTEX.

VAD ANSER NI OM MONARKI?
Jag är inte intresserad av vad våran kung (kungastyre) gör. Han har så vitt jag vet gjort någon illa.

BLEV NI NÖJDA MED EP:n “WHO’LL SURVIVE”?
Den gick ju bättre än vad vi trott från början. Än så länge har den sålts i 2100 ex [oläsligt /blaskoteket]. Sen ljud, omslag och kvalité går ju alltid att förbättra. Bara man får längre tid på sig i studion. Så går ju ljudet att förbättra mycket mer. Annars så är vi nöjda med EP:n.

NÅGOT NYTT PÅ GÅNG?
Just nu håller vi på att arbeta för fullt på en ny Ep, som förhoppningsvis kommer att släppas i slutet på sommaren -86. Ep:n kommer förövrigt att innehålla ca 4 st Death Metal/Hardcore låtar. I både snabbt och rått och tungt tempo. Kommer garanterat bli bra.

SPELNINGAR? MÅNGA, ROLIGASTE etc
Just nu är det dåligt med spelningar, hoppas att det blir fler fram över, när vi släppt nya Ep:n. Vi har haft ca 25-30 spelningar i Sverige och den roligaste. Svårt att säga, det är alltid kul när det är mycket folk o mycket mölj (=ös).

HUR STÄLLER NI ER TILL DROGER?
Vi har alltid varit emot droger och är det fortfarande. Jag tror att människor med dåligt självförtroende och problem lätt använder droger. Jag tycker det är idiotiskt med droger. Jag tror på mig själv o inte på några droger av någon typ. Det löser i alla fall inga problem.

INSTÄLLNING TILL DJURFÖRSÖK?
Vi är alla i bandet emot djurförsök.

VAD HAR PUNKEN BETYTT FÖR ER?
Den har gett oss väldigt mycket personligt. Den har gett oss mycket positivt och negativt. Mycket negativt som dumma raggare, dumma snutar och folk som i allmänhet bara vill mucka gräl. Och mycket positivt, som starkt självförtroende att man vill göra något kreativt, som att spela musik, skriva texter. Vilket vi värderar väldigt högt i livet.

HUR TROR NI VÄRLDEN SER UT ÅR 2000?
Inte den blekaste aning. Förmodligen mycket mer nedgådd än vad den är nu. Överbefolkad kanske? Vem vet…

TROR NI MAN PÅ NÅGOT SÄTT KAN STOPPA STORMAKTERNAS RUSTNINGSVANSINNE?
Ja, genom samarbete mellan människor som tror på fred o frihet. Att organisera är nog det enda sättet att få stopp på kapprustningen.

PROBLEM MED RAGGARE, SNUTAR etc?
Nej inte så värst mycket. Men det är ju klart. Raggarna försöker ju puckla på en när man e full. Men det är ju inte alla gånger dom törs. Möjligtvis när dom är 4-5 st mot en. Då är dom jävligt hårda och tuffa.

VAR STÅR NI POLITISKT?
Vi försöker hålla oss borta från politik så mycket det går men det är ju näst intill omöjligt. Man blir mer eller mindre politiskt inblandad. Vi sympatiserar en del med i anarkistiska idéer.

VAD ANSER NI OM MACHO-PUNKS/SKINS?
Har aldrig hört namnet förut, men jag antar att om dom är vänliga och inte har allt för tokiga idéer, så är det väl inga fel på dem.

NÅGOT ATT TILLÄGGA:
För dom som är intresserade av att köpa CRUDE S.S skivor, kan skriva till; CRUDE SS c/o EBBE WESTLIN, PL 915 NORDANSJÖ, 778 00 NORBERG. För dom som är intresserade av INFO, SPELNINGAR EL. NÅGOT ANNAT kan skriva till samma adress. Pris för skivor är följande: CRUDE SS Ep “WHO’LL SURVIVE” 15kr, SAMLINGS LP:n “THE VIKINGS ARE COMING” 30kr.
Samlings-lp:n är med följande band: CRUDE SS / BISARR / FEAR OF WAR / CRUEL MANIAX / BEDRÖVLERZ / UGLY SQUAD / RESCUES IN FUTURE.