Lasse Björn som är sångare och gitarrist i surfbandet Seventh Wave från Västervik och Lund funderar på att släppa en vinyl ep som debutskiva. De andra i bandet vill däremot släppa på cd men det är möjligt att Lasse får igenom sina planer på vinyl för det Australienska bolaget Corderoy har visat intresse.
— Jag köper inga cd skivor själv, berättar Lasse.
— Och jag anser att alla band ska skivdebutera på vinyl, fortsätter han sedan.
Bandet har hittills släppt två demokassetter, “Summer in the bay” och “Where’s the Beach?”, men visar på dessa att de är värda mycket mer än så. Lasse surfar och berättar för mig om några justa surf spots i Sverige. Han berättar även att han har varit på Bali och surfat vid några tillfällen. Jag undrar om han surfat på en longboard någon gång:
— Nej, det har jag aldrig gjort.
— Det är ju tufft, det är oldscool, menar jag.
— Ja, det är det. Det finns en surftävling på Hawaii, i februari varje år… Buffalo big board classic heter den och där är det mest äldre snubbar som surfar longboard.
Han fortsätter sedan att prata om när han var på Bali och i Asien sist, bland annat så fick han vara med som gästartist när några vänner till honom lirade. Lasse tar lite småjobb och åker till Asien när han får pengar, han surfar och hälsar på kompisar under ett par månader och sedan beger han sig åter hem till Lund.
— Jag vill att hela bandet ska åka ner till Australien så att vi kan glida runt och spela. Ta lite spelningar och glida runt och va cool. En turné eller något sånt.
Lasse är till skillnad från många andra svenska surfare inget USA freak. Vi pratar lite om USA som land och jag håller med honom om att det finns mycket juste men att det dessutom finns mycket skit.
— Det är så oerhört exploaterat allting. Det är det som är problemet, det är 50 pers på varje våg. Hopplöst att surfa, då är det bättre att åka ner till Sydamerika, säger Lasse med övertygande röst.
Lasse har under sin livstid hunnit åka rullskridskor, surfat och kastat frisbee, han spelar dessutom i ett av Sveriges bästa surfband, Seventh wave. They rule!