Än en gång buss till Katrineholm för att sätta mig på tåget mot stora otäcka Stockholm. Denna gång för att träffa Omnitron-gitarristen Pelle Ström i ett glassjok till café beläget vid Sergels Torg.

Gruppen hette tidigare Krixhjälters och har tidigare givit ut en självbetitlad maxi, MPn Hjälter Skelter, LPn Evilution samt ytterligare nån singel. Nu har man alltså bytt namn och är aktuella med ny LP. Omnitron består förutom Pelle av Rasmus Ekman, gitarr, Stefan Kälfors, trummor samt Pontus Lindqvist, bas och sång.

Vi börjar med att fråga om namnbytet?
Krixhjälters låter väl lite löjligt. Så där tramsigt och opretentiöst. Det kan väl i för sig vara kul att ha ett sånt namn men vi tröttnade och Omnitron var det bästa förslag vi hade. Det var Pontus som hittade på det.

Nya plattan?
Tja, den är väl såsom man hade kunnat räkna ut. Den låter inte precis som förra plattan men inte heller som nåt helt annat.
Vi har inte haft nån producent för en producent är väl en som sitter och tycker. Vi hade en tekniker och så skötte vi tyckandet själva.

Förväntningar?
Man vill ju inte förvänta sig för mycket. Och även om man gör det så vill man inte göra det inför en rullande bandspelare så att alla kan asgarva efteråt.
Jag väntar helst och ser, men den går nog bättre än förra LPn och den gick ju riktigt bra för att komma ut på ett så litet bolag.
Det är ju ett väldigt intresse från pressen. Massor med intervjuer och så. Vi ska vara med på TV och spela inte mindre än tre låtar och dessutom bli intervjuade av Stefan Sauk.

Om vi återvänder till ert bolag, hur kom ni i kontakt med CBR?
Jo, det var så här att jag fick reda på att Fredrik, skivbolagsdirektören, gillade oss och sen så träffade jag honom och då sa jag:
— Hej Fredrik gillar du Krixhjälters?
— Ja, det gör jag, svarade han.
— Gillar du oss så mycket att du vill ge ut Hjälter Skelter på en sån där grammofonskiva som vi har hört talas om?, frågade jag då.
— Ja, det vill jag, sa han och så blev det.
Dessutom misstänker jag att han har nån slags bok där det står hur man skapar ett stort berömt band. Först ger man ut en maxi och sen tre månader senare en LP.
Så vi fick börja spela in en LP som kom ut inte tre, men väl sex månader senare. Fredrik borde anställa nån för att planera tiden bättre. Gud eller nån, som kan dra ut tiden när det behövs.

CBR verkar fortsätta att bara växa och växa?
Jo, jag tycker Fredrik är duktig. Han är arbetsam och flitig så han borde ha framtiden för sig. Fast han är ju väldigt reko och det är ju inte bra om man ska göra affärer. Men det är en brist som han säkert kan arbeta bort.

Den genre ni tillhör är väl egentligen ganska lite uppmärksammad?
Nej, jag tycker det har varit ett ohyggligt ståhej. Överallt har det stått om den nya thrash-vågen. Jag vet däremot inte om det vare sig är nån våg eller särskilt nytt.
Thrash har ju funnits väldigt länge, ända sen -82 eller nåt sånt. Nej, som sagt jag tycker det är väl uppmärksammat.
Det är väl den här boomen med Napalm Death och gurgelsång. När Metallica och Slayer kom så blev det inte sånt rabalder. Det var väl lite svårare musik. Gurgel-metallen är ju lättare att till sig och börja spela själv. Det behövs ingen längre utbildning, det är bara att tuta och köra.

Ni har en väldigt egen stil?
Vi är ju inte hårdrockare sen födseln. Många föds ju in i genren, men vi lyckas inte göra hårdrock precis som den “ska” vara. Vi kan inte låta bli att blanda ner lite mer i grytan. Det blir ju lite skojigare så också.
Skulle vi sätta igång och kopiera skulle skivbolagsdirektören få tårar i ögonen av glädje för det skulle han kunna sälja väldigt mycket av. Men det här som är lite annorlunda är svårare då distributörerna blir mer tveksamma.
Det är ju ändå dom som gjort något eget som blir ihågkomna, så vill man nå högt får det ta lite längre tid.
Det kan hända vad som helst från vår sida i framtiden.

Några sista ord till fansen?
Det är en ganska vanlig fråga så jag har redan sagt allt bra jag kan hitta på. Det vore ju väldigt dumt att börja upprepa allt. Jag har ingenting att säja.

Pelle kanske inte har nåt att säja men det har verkligen Omnitron. Så se till att dom säjer det till dig. Skivbolaget CBR, som även har andra storheter på sin etikett. Till exempel Soul Patrol och Linköpings stoltheter Raped Teenagers ger ut skivor där, har följande adress: CBR, Box 6038, 126 06 Hägersten.